Keşfi ile dünya çapında ses uyandıran ve Nazilli’nin en önemli kültürel miraslarından biri olan Mastavra Antik Kenti’nde düzenlenecek programda Kazı Başkanı Doç. Dr. Sedat Akkurnaz gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Akkurnaz’ın tutumu karşısında Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, basın mensuplarına yönelik yapılan uygulamaya tepki göstererek Akkurnaz ile sözlü olarak tartıştıktan sonra aracına binerek bölgeden ayrıldı.

“SOSYAL MEDYADA YASAK OLMAYAN ŞEY BASINA UYGULANIYOR”

Yaşanan gerilimin ardından Başkan Kürşat Engin Özcan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Olayın kendisini derinden üzdüğünü belirten Özcan, “2020 yılından beri Mastavra Antik Kenti’nde yürütülen çalışmalara Nazilli Belediyesi olarak tam destek verdik. Önemli bir kültür mirasının hem şehrimize hem ülkemize kazandırılmasıyla ilgili önemli bir çaba gösterdik. Bunun her zaman paydaşı olmaya devam edeceğiz. Bize büyük destek veren basın mensubu arkadaşlarımızın sahaya sokulmaması, bizleri gerçekten ciddi manada üzdü. Yanlış bir uygulamadır. Herkes istediği şekilde fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşıyor. Oralarda yasak olmayan şey basına uygulanıyor.” dedi.

“KURALLAR SADECE NAZİLLİ’DE GEÇİYOR”

Birçok antik kent ve kazı alanında uygulanmayan kuralların Mastavra’da yapılmasına anlam veremediğini kaydeden Başkan Özcan, “Ben hukukçuyum, bütün kuralları biliyorum. Gerekliliğine de inanıyorum. Ama tüm kurallar maalesef sadece Nazilli’de geçiyor. Sultanhisar’a, Kuyucak’a, Muğla’ya, Denizli’ye veya İstanbul’a gittiğinizde ayrı bir serbestlik var. Tepkimiz bunadır. Bu süreçte yine hep birlikte olacağız. Siz değerli basın mensuplarımızla birlikteyiz.” ifadelerine yer verdi.