Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli ziyareti ve toplu açılış törenine AK Parti heyeti ile birlikte katılan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, 4 Şubat Cumartesi günü Aydın'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nazilli'ye gelmesi için talepte bulundu.

ÖZCAN TALEBİNİ İLETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçeye gelmesi için Külliye ve Parti yetkilileriyle görüştüğünü doğrulayan Başkan Kürşat Engin Özcan; “Biz Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Nazilli'ye gelmesi için talebimizi gerekli yerlere ilettik. Nazilli olarak hazırlıklarımızı yaptık. Programı el verirse, müsaitlik oluşursa kendisini ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Programıyla ilgili gerekli görüşmeler yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçemize gelmesini halkımız da bekliyor. İnşallah kendisini ağırlarız” diye konuştu.

İLÇEYE GELEN 3. CUMHURBAŞKANI OLACAK

Aydın’ın Nazilli ilçesine bugüne kadar bütün Başbakanlar gelirken Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ardından ise Cevdet Sunay tarafından ilçeye ziyaret gerçekleşmişti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gerek Kurtuluş Mücadelesi gerekse Cumhuriyet döneminde 3 kez ziyaret ettiği Nazilli’de 1937 yılındaki ziyareti sırasında, ‘Nazilli atide göstereceği gelişme ile vilayet merkezi olacaktır’ diyerek kentin gelişmesi konusundaki güvenini belirtmişti. Bu hayal, uzun süre politikacıların seçim vaatlerinin ilk sıralarında yer alırken, eski Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay da ilçe ziyareti sırasında “Nazilli il olacaktır” demişti. Daha önce ilçeyi AK Parti Genel Başkanı olarak ziyaret eden Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Şubat’ta ziyaretinin gerçekleşmesi halinde Nazilli’yi ziyaret eden 3. Cumhurbaşkanı olacak.

İL OLMA YORUMU MERAK KONUSU

O dönem AK Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılında AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatı parti hizmet binası açılışında ‘İl, İl, İl olmak istiyoruz’ söylemlerine karşı; “Bugüne kadar siyasetçiler sizi hep aldatmış. Ben sizi aldatmayacağım. Size ancak il düzeyinde bir şehir olmanız için elimden geleni yapacağımın sözünü veririm” diyerek Nazillililerin il olma hayalini ertelemişti. AK Parti iktidarı süresince seçimle Nazilli Belediye Başkanlığı’nı kazanamayan ancak DP Aydın milletvekili adayı olan Esat Ergüler'den boşalan belediye başkanlığı koltuğuna oturan Nazilli Belediye Başkanı DP’li Aytekin Kaplan ile İYİ Parti’den göreve seçilen Kürşat Engin Özcan’ın partilerinden istifa ederek AK Parti’ye geçmesi ile yerelde iktidara gelen AK Parti’nin son ziyaretinde İl Olma sözünün verilip-verilmeyeceği ise merak konusu oldu.