Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Aymelek Derneği iş birliğinde Açık Hava Sineması etkinliği düzenlendi. Aydın'ın simgesi “Üç Gözler” olarak bilinen Tralleis Antik Kentindeki etkinlikte Efeler, Germencik ve Söke Gündüz Bakım Evi ile Nazilli ve Horsunlu Huzur Evlerinde kalan vatandaşlar açık hava sineması ile unutulmaz bir akşam geçirdi. Yaşlı vatandaşlar, antik alana kurulan dev ekrandan “Selvi Boylum Al Yazmalım" filmini izleyerek eski günlere geri döndü. Tarihi atmosferde film izlemenin keyfini çıkaran yaşlı vatandaşlara, çay ile patlamış mısır ikram edildi.

GÖZLERDEKİ MUTLULUK PAHA BİÇİLMEZ


Yaşlı vatandaşlarla etkinlikte gönül köprüsü kurduklarını dile getiren Kültür ve Turizm İl Müdürü Umut Tuncer, “Tralleis'te dünyalar güzeli büyüklerimizle keyifli olduğu kadar da nostaljik bir akşamı paylaştık. Açık Hava Sineması programımızda Üç Gözler manzarasına karşı "Selvi Boylum Al Yazmalım" izledik. Büyüklerimizin gözlerindeki mutluluğa kaynak olmak paha biçilmezdi” dedi.

GÜLEN GÖZLER, ALINAN DUALAR


Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş, “Yaşlılarımız eski günlerden bir gün yaşadılar. Yaşanmışlıkları tekrar yaşamakla birlikte gülen yüzler ve alınan dualar” diyerek Turizm İl Müdürü Umut Tuncer ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ömer Turan'a teşekkür etti.