Germencik Orman İşletme Şefliği’nin Gümüşyeniköy Mahallesi’nde yer alan Fatih orman yangınları ilk müdahale ekip binasında görev yapan alev savaşçıları, son olarak Söke’ye bağlı Argavlı Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan yangının söndürülmesinde görev aldı. Argavlı yangınının ardından, ekip binasında olası orman yangınlarına karşı 7 gün 24 saat esasına göre nöbet tutan alev savaşçılarına, CHP Germencik İlçe Örgütü jest yaptı. Ekibi, Kadın Kolları İlçe Başkanı Pelin Çavdarlı ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. İlçe Başkanı Salih Çavuş ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Çavdarlı ve yönetimi, ekip çavuşu Akif Turgut ve personeline ‘kahraman’ diye hitap ederek, fedakarca çalışmalarından dolayı kendilerini uzun süre alkışladı. Çavdarlı ve yönetimi, bir araya geldikleri ekibe, evlerinde yaptıkları yemekleri kendi elleriyle servis etti.

TEŞEKKÜR ETTİ


CHP Germencik Kadın Kolları İlçe Başkanı Pelin Çavdarlı, Fatih ekibinin ormanları korumak için görev yaptığını belirterek, “Dağda uzun zamandır yangınla mücadele eden ekibimiz, görevini tamamladı. Yangının söndürülmesi çalışmaları sırasında ailelerinden uzakta kaldılar. Biz de onlara bir jest yapalım, kendilerini anne yemekleri ile buluşturalım istedik. Bu anlamda evlerimizde yemeklerimizi hazırlayıp, ikram ettik. Ormanlarımızı koruyan ekibe, ne kadar teşekkür etsek haklarını ödeyemeyiz” dedi.
Tüm vatandaşları yangınlara karşı duyarlı olmaya çağıran Çavdarlı, yangın çıkaranların da bir an önce cezalandırılması gerektiğini sözlerine ekledi. 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptıklarını belirten ekip çavuşu Akif Turgut da, “Telsizden gelen ihbarları, ekip arkadaşlarımızla birlikte değerlendirip, hemen müdahale ediyoruz” ifadelerini kullandı. CHP İlçe Örgütü’ne yemek jesti için teşekkür eden Turgut, “Bizi, ailelerinden ayırmadılar. Kendilerine arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.