CHP’li Yıldız’ın gündeminde buğdaylarını tüccara satan üreticinin devlet tarafından destek alamayışı vardı. Vekil Yıldız, “ Aydın’da buğday Haziran ayında hasat edilirken, devlet henüz alım fiyatını açıklayamamış, TMO da buğday alamamıştır” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, basın açıklaması yaparak buğday üreten çiftçinin sesi oldu. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’yi eleştirirken; buğday üreten çiftçinin sorunlarını gündeme taşıdı. CHP’li Yıldız, “Aydınlı çiftçilerimiz hasat ettiği buğdayları deposu olmadığı için tüccarlara sattı. Bunu Aydınlı çiftçilerimiz mecburen yaptı. Çünkü çiftçi Haziran ayı ortasında buğdayını hasat etti. O zaman TMO alım yapamadı çünkü devlet fiyatı açıklamamıştı” ifadelerini kullandı.

“AYDINLI ÇİFTÇİNİN GÜNAHI NE?”


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın’da buğdayların Mayıs ayı sonu Haziran ayı başı gibi hasat edildiğini belirtti. CHP’li Yıldız, “Buğdaylar hasat edilirken TMO henüz alım yapmıyordu, taban fiyatı açıklanmamıştı. Aydınlı çiftçilerimiz hasat ettiği buğdayları deposu olmadığı için tüccarlarla bağlantı kurarak tüccarlara sattı. Bunu Aydınlı çiftçilerimiz mecburen yaptı. Hasat ettiği buğdayları nerede muhafaza edecekti, elinde nasıl tutacaktı? Devlet tarafından fiyatlar açıklandıktan sonra buğdayını tüccara veren çiftçilere destek verilmeyeceği duyuruldu. Sadece TMO’ya buğday satanlara prim verileceği açıklandı. Burada Aydınlı çiftçilerimizin günahı ne? Aydınlı çiftçi kardeşim, Haziran ayı ortasında buğdayını hasat etti. O zaman TMO alım yapamadı çünkü devlet fiyatı açıklamamıştı. Burada Aydınlı çiftçinin suçu ne?” dedi.


“TARIMI KÖSTEKLEMEK Mİ İSTİYORSUNUZ”


Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye sormak istiyorum. Aydın’da buğdaylar erken hasat edilir, bunu bilmeniz gerekir bir bakan olarak. Niçin buna göre bir fiyat belirleyemediniz? Niçin TMO buğdayları daha erken bir zamanda alamadı? Burada gerçekten Aydınlı çiftçinin suçu ne? Aydınlı çiftçi kardeşim, buğdayını tüccara sattı diye niçin destek alamıyor? Tarımı desteklemek mi istiyorsunuz yoksa kösteklemek mi?” ifadelerini kullandı.

“TARIM PROGRAMI OLUŞTURACAĞIZ”


CHP’li Yıldız, çiftçilere de seslendi, çiftçilerin biraz daha sabretmesini söyledi. CHP’li Yıldız, “Aydınlı çiftçilere sesleniyorum. Sabredecek gücünüz kalmadı ama biraz daha sabır, yapılacak ilk seçimde geliyoruz. Tarımı ve ekonomiyi sizler çok iyi biliyorsunuz. Mazota, gübreye ve tohuma gelen zamları en iyi sizler biliyorsunuz. Bu tablonun tek sorumlusu, bu ülkeyi 20 yıldır yöneten AKP iktidarıdır, bunu da çok iyi biliyorsunuz ama az kaldı. Artık Abbas yolcu. Biz iktidara geldiğimizde çiftçilerin sorunlarını birer birer çözeceğiz. İlk olarak, CHP iktidarında tarım programı oluşturacağız. Herkes ne ekeceğini, ektiğinde ürününü kaça sattığını biliyor olacak. Girdi maliyetlerini azaltacağız. Çiftçi mazotu, gübreyi ve tohumu ucuza alacak. Biz biliyoruz ki, çiftçi üretirse herkes kazanır. Çiftçi üretecek, esnaf kazanacak, Türkiye mutlu olacak” dedi.