Didim Belediyesinin Akbük Mahallesinde düzenlediği halk toplantısına katılan bir vatandaşın provokatif söylemlerine yine Akbüklülerden tepki geldi. Düzenlenen toplantıda şeffaf olarak herkese söz hakkı verilirken toplantıya katılan bir vatandaş ise Didim Belediyesine ve Başkan Atabay’a yönelik olarak eleştirilerde bulundu. Söz alan vatandaş “Akbük gittikçe yapılaşıyor, insanlar binayı 2 kat diye yapıyorlar üstünü örtüyorlar. Sonra nasıl bir işbirliği varsa, iskanı aldıktan sonra 3. hatta 4. katı çıkıyorlar. İnsanlara neden böyle yapıyorsunuz diye sorduğumuzda; "Bir şikâyetiniz varsa, gidin belediyeye söyleyin" diyorlar. Belediye de bu konuyla ilgilenmiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu Akbük'ü her geçen gün daha rezil hale getirmek için el birliği ile çalışıyorsunuz” sözleriyle belediyeyi eleştirdi.

“ELEŞTİRİ SINIRINI AŞIP KÜFÜR VE HAKARETE BAŞLADI”


Aydın Büyükşehir Belediyesinin ve Didim Belediyesinin Akbük mahallesinde gerçekleştirdiği hizmet ve yatırımları görmezden gelerek hızını alamayan vatandaş küfürlü ve hakaretvari söylemlerini şu sözlerle sürdürdü; “Bir de hilkat garibesi gibi bir plaj yaptınız. Oraya girerken insanların yüzde 80'i bacaklarını kırıyor. 40 senedir bu şehirde 50 kg beton döktünüz, 20 tane de taş döşediniz. Bunu da geldiniz büyük bir gururla sunuyorsunuz. Maalesef yalakalık ve yav.. yapmanın anlamı yok.”
Bu söylemlerin ardından toplantıya katılanlar yuhalayarak, “Ayıp ya nedir bu terbiyesizlik yapıyorsunuz?” diye çıkıştı. Kendini bilmez kişi hızını alamayarak bu kez toplantıya katılan Akbüklülere de hakaret ederek “Hakaret ederim tabi. Yalakalık yapana yav… yaparım tabi” deyince daha büyük tepki geldi ve kısa süreli gerginlik yaşandı.

“AKBÜKLÜLERİN TEPKİSİ ALDI; ALANDAN KAÇTI


Vurdumduymaz bir şekilde konuşan vatandaşa Akbüklüler büyük tepki gösterince alandan ayrılırken Akbüklüler, “Ayıp ya; böyle ucuz kahramanlık olmaz; lütfen ayıptır ya; belediye başkanımız gelmiş çok ayıptır. Akbüklüye yakışmadı; provokatörlük yapmaya gelmiş belli; sen kimsin de buradakilere hakaret edip ağza alınmayacak laflar ediyorsun.” sözleriyle tepki gösterdi.

“O BEYEFENDİ BENDEN DEĞİL AKBÜKLÜLERDEN ÖZÜR DİLESİN”


Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise sakinliğini koruyarak yaptığı konuşmasında “Lütfen herkes sakin olsun. Bu tarz bu topluluğa konuşan insanın hiçbir şeyine cevap vermem. Önce benden değil burada toplanmış olan Akbük halkında özür dileyecek o beyefendi; her eleştiriye cevabımız vardır. Hatamız varsa kabul ederiz, soru da eksiklik varsa dinleriz ama bu kadar hanımefendi varken, beyefendi varken, ağzını bozarak konuşan insana benim verecek cevabım yok; ben birisi bana bir şey söylediğinde bir bakarım ona insan mı diye bir de sorusuna bakarım maalesef karşımdaki değil” sözleriyle yanıt verdi.

“SÖYLEDİKLERİM ORTADA; ÇARPITMAYA GEREK YOK”


Bazı haber sitelerinde yer alan “Önce İnsan olacaksınız. Siz insan değilsiniz" diye bir söyleminin olmadığını ifade eden Başkan Atabay “Toplantıda vatandaşın söyledikleri ortada; halkın bu kadar yoğun olduğu ve hanımefendiler de olduğu bir ortamda ağzından çıkan sözleri herkes duydu. Ben de duydum. Bu sözler yakışmadı. Eleştirilere açığız ama küfür ve hakaret olmadığı takdirde; ben de halkımızı sükûnete çağırdım. Mevlana’nın bir sözü vardı ya ben de ondan alıntı yaparak bir cevap verdim. Ağzını bozarak konuşan insana benim verecek cevabım yok dedim ve birisi bana bir şey söylediğinde bir bakarım ona insan mı diye bir de sorusuna bakarım maalesef karşımdaki değil ifadelerini kullandım. İnsan değilsiniz tarzında söylemim olmadı. Bunu çarpıtmaya gerek yok; Bunun takdirini yine halkımız verecek.” diye konuştu.