Etkinliğe eşi Hasan Kuran ile birlikte katılan Kaymakam Hatice Gamze Kuran'ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Fatih Cengiz, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, BBP İlçe Başkanı Bülent Eriklioğlu, Belediye Meclis Üyeleri Fatih Akkın, Memduh İlgili, Erbil Avcı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekli, daire amirleri, muhtarlar, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar takip etti. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye gelen Geyre İmam Hatibi Ali Selbes, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

KAYMAKAM VE BAŞKAN KONUŞTU


Video sunumunun ardından kürsüye Belediye Başkanı Mehmet Erikmen geldi. Erikmen'in konuşması, "Bu iman ve iradeyle bize yan bakanın sonunun ne olacağını herkese gösteren dünya tarihinde bir ilki gerçekleştirerek darbecilere darbe yapan necip Türk milletini saygıyla selamlıyorum. Minnetlerimi sunuyorum" ifadeleriyle sona erdi. Ardından kürsüye Kaymakam Hatice Gamze Kuran gelirken Kuran'ın konuşması "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ey Türk Gençliği birinci vazifen Türk istiklalini, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur' öğüdü ile sözlerime son verirken geleceğimizin mimarı, kıymetli gençlerimizin de aynı birlik duygusuyla vatanımızı canları pahasına korumalarını Rabbimden niyaz ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Azîz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kıymetli Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum" sözleriyle sona erdi.

İLAHİ VE TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ


Konuşmaların ardından Karacasu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sude Kaptan günün anlam ve önemine ilişkin şiirini okudu. Aynı okulun öğrencisi Aydın Eren Sarıdayı da kendi yazdığı şiiri seslendirdi. Karacasu'nun çeşitli mahallelerinde görev yapan imam hatiplerden oluşan koro ilahi dinletisi sundu. Kaymakam Hatice Gamze Kuran ve Belediye Başkanı Mehmet Erikmen'in anı defterine duygu ve düşüncelerini yazmalarının ardından İmam Hatiplerden İsmet Sarıdayı kendi yazdığı şiiri okudu. Aydın Eren Sarıdayı'nın türkülerinin ardından selaya kadar video sunumu yapıldı. Şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı fotoğraf sergisinin gezildiği etkinlik selanın okunması ve demokrasi nöbeti ile sona erdi. Etkinlik boyunca Karacasu SYDV lokma, Karacasu Belediyesi çay ikramında bulundu.