Olay; Didim’e bağlı Denizköy mahallesinde yer alan özel şahsa ait besi çiftliğinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 4 yıldır besi çiftliğinde çalışan Suriye uyruklu Ahmet C. ile İsmail H. çalıştıkları besi çiftliğinde 39 büyükbaş hayvanı çalmak için plan yaptı. Suriyeli çalışanlar, tır şoförü M.E. ile anlaşarak gece geç saatlerde hayvanları tıra yükleyerek Afyon’a götürdü.

Çiftlik sahibi sabah hayvanları yerinde göremeyince ve çalışanlarından birinin olmadığını fark edince durumu Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri olayla ilgili olarak çevredeki güvenlik kameraları ve MOBESE incelemesinin yanı sıra teknik ve fizik takibi ile tırın Afyon’a gittiğini tespit etti.
Afyon İl Emniyet ve İl Jandarma Komutanlığı durumdan haberdar edilince, Afyon’da bir mezbahaya yapılan baskında Suriyeli Ahmet C. ile tır şoförü M.E. yakalandı. 39 büyükbaş hayvanın kesiminin yapıldığı öğrenilirken, işletme sahibi Afyon’a giderek suç duyurusunda bulundu. Olaya yardım ettiği tespit edilen diğer Suriye uyruklu İsmail H. ise Didim’de Jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Afyon’da yakalanan Suriyeli Ahmet C. ve Tır Şoförü M.E ile birlikte İsmail H. Jandarmadaki ifadelerinin ardından Adliyeye sevk edilecek. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.