Koçarlı Belediyesi tarafından sponsorların destekleriyle düzenlenen Yöresel Ürünler Festivali tamamlandı. Koçarlı ve tarım ürünlerinin tanıtımına katkı sunmak amacıyla yapılan festival, pandemi ve diğer nedenlerle sıkıntılı günler geçiren esnafın yüzünü de güldürdü. Üç gün süren ve ünlü sanatçılar Koray Avcı, Tuğçe Kandemir ve Aleyna Tilki’nin konser verdiği festival, yoğun ilgi gördü. Renkli görüntülere sahne olan festivale ilçe halkının yanı sıra Aydın’ın diğer ilçeleri ve il dışından da vatandaşlar geldi. Festivale katılan çocuk-genç-yaşlı binlerce vatandaş, yaptıkları alışverişlerle hem ilçe esnaflarının, hem de dışarıdan ilçeye gelen esnafların işlerini açtı. İlçedeki mekanlar vatandaşlar tarafından doldurulurken, minibüsler de boş sefer yapmadı. Festival alanındaki stantları dolaşan ilçe halkı, farklı kültürlere ait lezzetleri de tatma imkanına kavuştu. Festival dolayısı ile ilçeyi de görme fırsatı bulan vatandaşlar, sosyal medya hesaplarında da festival ile ilgili fotoğrafları paylaşarak, ‘Koçarlı’nın adının duyulmasına destek oldu.

“BELEDİYEMİZDEN PARA ÇIKMADI”

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, muhteşem bir festivale ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İlçe ve tarım ürünlerini tanıtmak, esnafının gelirini arttırmak için düzenledikleri Koçarlı Yöresel Ürünler Festivali’ni sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını belirten Başkan Kaplan, “Koçarlı Yöresel Ürünler Festivali’nde ilçemizi ve tarım ürünlerimizi tanıtmayı, esnafımızın kazancını artırmayı amaçlamıştık. Bunda da başarılı olduk. İlçemize gelen vatandaşlarımızın belleklerine ‘Koçarlı’nın adı kazındı. Yaptıkları paylaşımlarla da ilçemizin daha fazla tanınmasına katkı verdiler. İlçe halkımız sosyalleşti, eğlendi. Esnaflarımızın iş yerlerinde kabalıklar oluştu. Minibüsler dolu sefer yaptı. Festival boyunca iş yapan esnaflarımızı, güzel vakit geçiren vatandaşlarımızı görmek bizi de çok mutlu etti. Bundan sonraki süreçte çok daha iyi festivaller yapacağız” ifadelerini kullandı. Festival için Koçarlı Belediyesi’nin kasasından para çıkmadığının altını çizen Kaplan, bölgede ticaret yapan firmalara, iş insanlarına, çam ve çırçır işletmelerine de festivale verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

"SEFER SAYIMIZI ARTTIRDIK"


Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman ve Koçarlı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Karakuş da, festival için Başkan Kaplan’a teşekkür etti. Şoför esnafı açısından festivalin güzel geçtiğini belirten Karakuş, "Araçlarımız doluydu, sefer sayımızı arttırdık. Üç günlük festival boyunca çalışan şoför esnafımız, bir soluk aldı. Esnafımızın gelirini artıracak bu tür etkinlerin daha fazla yapılmasını istiyoruz" dedi.

“FESTİVALDEN MUTLUYUZ”

Başkan Yaman da, “Koçarlı esnafı olarak festivalden mutluyuz. Festival vesilesiyle esnafımız, kazanç elde etti. Hava şartları kötü olmasa festival, çok daha iyi olurdu” şeklinde konuştu. Yaman da, Karakuş gibi festival ve benzeri etkinliklerin daha fazla yapılmasını talep etti.