Efeler İlçesi Kardeşköy Mahallesi'nde 4 yıl önce meydana gelen olayda, eşi F.C. ile boşanma aşamasında olan Gökhan Coşkun, kayınvalidesinin cenaze töreninin ardından taziye evine gitti. Coşkun, burada eşini boğazına bıçak dayayıp rehin aldı. Bu sırada Tuncay Ardıç, sevgilisi olduğu öne sürülen kadını kurtarmak isterken üç yerinden bıçaklanarak hayatını kaybetti. Taziye evinde cinayet işleyen Coşkun ise tutuklandı.

CEZADA İNDİRİM UYGULANDI

Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Kasım 2020’de görülen karar duruşmasında hakim karşısına çıkan sanık Gökhan Coşkun, ölen Tuncay Ardıç’ın kendisine saldırdığını iddia ederek, "Ben oraya taziye için gittim, bana sandalye ile saldırdılar. Balıkçı olduğum için devamlı yanımda taşıdığım bıçakla kendimi savunurken olay gerçekleşti" demişti. Mahkeme heyeti, Gökhan Coşkun’a cinayeti ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle haksız tahrik indirimi uygulayıp 24 yıl hapis cezası verdi. Ardıç’ın ailesi karara itiraz edip dosyayı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Dosyanın geldiği Ceza Dairesi, yapılan inceleme sonrası kararı bozup yeniden yerel mahkemeye gönderdi.

YENİDEN YARGILANDI

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık hazır bulundu. Önceki ifadelerini tekrar eden sanık Gökhan Coşkun, beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, Coşkun’a 'kasten adam öldürme' suçundan ağır tahrik indirimiyle 24 yıl hapis cezası verdi. Bozma kararı öncesiyle aynı cezayı alan Coşkun’un tutukluluk halinin devamına karar verildi.

BABANIN KARARA İSYANI

Tuncay Ardıç'ın babası Hayri Ardıç, oğlunun acısının dinmediğini belirterek, “Benim oğlum günahsız yere cinayete kurban gitti. Katil o gün oraya sırtında çantayla gelmiş, çantanın içerisinde balta, tahra, keser çıkmış. Oğlumu öldürdüğü ekmek bıçağını ise belinden çıkarmış. Oğlum ona saldırmamasına rağmen o cani haksız tahrik indiriminden yararlandırıldı. İtiraz ettik, istinaf mahkemesi davada kararı bozdu. Ancak, yerel mahkeme sanığa yine aynı cezayı verdi. Verilen bu ceza ile oğlumun kuş kadar bir değeri yokmuş bunu bir kez daha anladım. Fakat ben oğlum için adalet arayışından vazgeçmeyeceğim. Yargıtay’a başvurup o caninin en ağır cezayı alması için elimden geleni yapacağım” dedi.