DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bir takım ziyaret ve programlar için Aydın’a geldi. Aydın ziyaretine Bozdoğan’dan başlayan Yeneroğlu, DEVA Partisi Aydın İl Başkanlığı’nın Efeler’de düzenlediği kahvaltı programında da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa Milletvekili Yeneroğlu’nun yanı sıra DEVA Partisi Aydın İl Başkanı Meltem Gürler, DEVA Partisi Efeler İlçe Başkanı Mehmet Karakavukoğlu ve il yönetim kurulu üyeleri katıldı. DEVA Partisi’nin hem Aydın hem de ülke genelinde yoluna emin adımlarla ilerlediğini kaydeden İl Başkanı Gürler, yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

“MİLLETİNİ YOKSULLUĞA TERK EDEN BİR İKTİDAR ANLAYIŞIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Konuşmasına iktidarı eleştirerek başlayan Yeneroğlu ise “Ülkeyi anayasal düzen dışında yönetme iddiasında ısrarlı olan adeta kendi milletine savaş açmış, milletini bilinçli ve kasıtlı bir biçimde yoksulluğa, sefalete, adaletsizliğe terk eden bir iktidar anlayışıyla karşı karşıyayız. Ülkenin temel sorunlarına çözüm üretemediğini, tam tersi var olan sorunları da derinleştirdiği gibi devamlı bir biçimde de yeni sorunlarını ürettiğinin farkında. Bunlara da hiçbir şekilde çözüm üretemeyeceğinin de bilincinde.” diye konuştu.

“2023 SEÇİMLERİ TÜRKİYE İÇİN BİR YOL AYRIMI”

2023 seçimlerinin Türkiye için hayati bir öneme sahip olduğunu ifade eden Yeneroğlu, “Bütün milletimiz takdir edecek ki 2023 seçimleri, gerçekten Türkiye için bir yol ayrımı. Millet olarak hep birlikte şuna karar vereceğiz, Türkiye’nin gerçekten ciddi manada ezilmiş demokrasisi, bugün ileri derecede uygulanan otokratik sistem, daha despotik bir sisteme mi evrilecek? Bu mu kurumsallaşacak ya da Türkiye’nin o tahrip olan devlet sistemini tekrar restore edecek bir noktaya ülkemizi taşıyabilecek miyiz? Bu önümüzdeki seçimlerde gerçekten Türkiye bir taraftan ya sefaletin artık iyice kurumsallaşmasına karar verecek ya da Avrupa Birliği standartları hedefi doğrultusunda ülkemizin tekrar her bir vatandaşımızın huzur içerisinde geleceğini kurabileceğini, müreffeh bir Türkiye hayaliyle, ümidiyle, yurt dışına giden gençlerimizin Türkiye’ye dönüş planları yapabileceği bir Türkiye mi yakalayacağız? İktidar, yasaklarla, yolsuzluklarla, yoksullukla mücadele diye başladı, bugün ülkemiz, yasaklar, yoksulluklar ve yolsuzluklar ülkesi oldu.” şeklinde konuştu.