Aydın’ın Efeler ilçesindeki Aydın Fen Lisesi, başarılarına bir yenisini ekledi. Bugüne kadar birçok önemli başarıya imza atan Aydın Fen Lisesi’nde 12’nci sınıf öğrencisi Ali Semih Ural, yeni başarının kahramanı oldu. Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda hazırladığı projelerle dereceler elde eden Ural, dünyada ilk 300 üniversite arasında yer alan Amerika’daki Drexel Üniversitesi’ne yüzde 100 burslu olarak kabul edildi. Başarısıyla Ural, kentin gururu oldu.

TEŞVİK ÖDÜLÜ KAZANDI

Ural’ı tebrik eden Aydın Fen Lisesi Okul Müdürü Uğur Güleç, “Ali Semih, 11’inci sınıfta hazırladığı “Nesnelerin İnterneti ve Bulut Veri Tabanıyla Hane Suyu Kullanımının Görüntülenmesi ve Basınç Kontrolü” adlı projesiyle 52. Tübitak Liselerarası Araştırma Projeleri ve DSİ Gençler Su Ödülü yarışmalarına katıldı. 52. TÜBİTAK Liselerarası Araştırma Projeleri yarışmasında yazılım alanındaki Ege Bölge birinciliğinin ardından Türkiye finallerine davet edildi ve projeleri Türkiye genelinde teşvik ödülü kazandı. Ardından benzer bir projeyle katıldığı DSİ Gençler Su Ödülü Yarışması’ndan Türkiye Birinciliği elde ederek uluslararası bir yarışma olan ve Stockholm’de online olarak gerçekleştirilen International Stockholm Junior Water Prize (Uluslararası Stockholm Gençler Su Ödülü) (SJWP) yarışmasına katıldı ve finallere kalarak finalist diplomasını kazandı.” dedi.

OKUL MÜDÜRÜ GÜLEÇ BAŞARI DİLEDİ

Ali Semih Ural’ın okuldaki arkadaşlarıyla oluşturduğu METİS adlı takımıyla birlikte hazırladığı “Özde-Okul” projesini geliştirip Eğitim Teknolojileri alanında TEKNOFEST yarışmasına katıldığını ifade eden Okul Müdürü Güleç, “Bölge elemelerinin ardından İstanbul’da düzenlenen final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Koç Üniversitesi’nde gerçekleştiren Stanford CS-Bridge Yaz programından davet aldı ve 1 aylık bir süre boyunca Stanford mezunu eğitmenlerden programlama kursu aldı. Erken yaştan çeşitli oyunlar ve uygulamalar yazarak bunları kullanıma sundu. Sosyal yardımlaşma adına Altı Nokta Körler Derneği tarafından düzenlenen “Kitapların Sesi Olalım” projesine katıldı. Bu süreçte bir yandan Amerika'daki üniversitelere başvurularını yaptı. Gerekli sınavlardan geçti, kendini anlatan yazılar yazdı, başarılarını ve çalışmalarını Amerika'daki üniversiteler ile paylaştı. Amerika'nın Philadelphia kentindeki Drexel Üniversitesinden yüzde 100 burslu olarak kabul edildi. Başarılarından gurur duyduğumuz öğrencimize ülkemiz ve insanlık adına yürüteceği hayırlı çalışmalarında şimdiden başarılar diliyoruz.” diye konuştu.