21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Didim’deki 5 yıldızlı bir otelde kalan turistlerinde katılımıyla farklı bir etkinlik düzenlendi. Otelde konaklayan 7 ayrı ülkeden 7 turist, otelin açık alanında düzenlenen platformda Türk yemeği yaptı.
Önlük ve şapkalarını takan müşterilere otelin aşçıları yardım ederken turistler hamur açarak gözleme pişirdi; kıymaları elleriyle şekil verip dürüm yaptı. Lokma da pişiren turistler elleriyle de sarma sararak hem yemek yaptı; hem de tadına baktı. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Umut Tuncer’de zaman zaman turistlerle birlikte yemek yaparak, tariflerini anlattı.
Etkinlikle ilgili konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Umut Tuncer “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen "Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri Aydın’da ilk kez gerçekleştirildi. Türk Mutfağının onlarca yemek örneğini, lokmasından sarmasına kebabından Arnavut ciğerine kadar çeşitli örneklerin temsilini gerçekleştirmiş olduk. Bence etkinlik çok ta başarılı geçti. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı haftasını kutluyoruz, muhteşem yemeklere sahibiz, özellikle Didim ve Kuşadası’nda eşsiz güneşimiz, denizimiz, plajımız ve harika coğrafyamız içerisinde yemekleri de turistlere tanıtıp ülkelerinde bu eşsiz yemek şölenini anlatmalarını istiyoruz. Bu anlamda Türk mutfağının en eşsiz yemeklerini onlarla birlikte etkileşimli olarak hem onlara ikramlarını hem de tesisteki turistlere ikramlarını sağladık. Bence unutulmaz bir anı yaratmış olduk.” dedi.
Tatil için ailesiyle birlikte Didim’e gelen Hollanda uyruklu Fayer Reynords (32) ise “Benim için çok çok güzel bir deneyim oldu; çok mutlu oldum. Yemekler ve etkinlik çok güzeldi muhteşem bir deneyim oldu.”dedi.
Tatil için Didim’de bulunan Roman Whıte (52) ise “Etkinlik harika bir deneyim oldu; yemekler harika, benim için çok farklı ve güzel bir deneyim oldu. Yemeklerde çok güzeldi, muhteşem bir an yaşadık.”dedi.