Gizliliklerini korumak ve engellenen web sitelerine erişmek isteyen insanlar genellikle bir VPN kullanır. VPN gibi hizmetler webde anonim olarak gezinmek veya internet etkinliğiniz söz konusu olduğunda gizliliği korumak isteyenler için oldukça kullanışlıdır. Sadece trafiğin şifrelenmesine yardımcı olmakla kalmaz ve kişisel bilgilerinizin hiçbirinin ISP'ler tarafından ele geçirilmesine de engel olur. Bu günlerde VPN'lerin çoğu ücretli ve ücretsiz olanlar da çok yavaş bir hıza sahip. Ancak Android için proxy tarayıcıları web sitelerinin engellemesini kaldırmanıza ve webde anonim olarak gezinmenize olanak tanıyan bir VPN ile tümleşik olarak gelir. En iyi yanı ise çoğunun ücretsiz olması ve iyi bir tarama hızı sağlamasıdır. Lite Browser ile entegre proxy sayesinde başka hiçbir uygulama ve konfigürasyon olmadan web sitelerini gezinebilirsiniz.

 

Proxy Tarayıcı Nedir?

  Proxy Browser, konumunuzu maskeleyen ve güvenli bir tarama deneyimi sağlayan dahili bir VPN sunucusuna sahip bir web tarayıcısıdır. Herkese açık bir WiFi kullanılması durumunda bir Proxy tarayıcısı kullanmak veriler otomatik olarak şifrelediği için en iyisidir. VPN tarayıcıya entegre olduğundan tarayıcı içinde engellenen web sitelerine ve videolara erişmenize imkân sağlar. Kullanmakta olduğunuz tarayıcıya bağlı olarak IP adresinizi değiştirmek amacıyla birkaç sanal konum da seçebilirsiniz.  

Farklı  Proxyler Nelerdir?

  Çeşitli türlerde Proxyler olmakla beraber en yaygın olanlarından ilki anonim Proxylerdir. IP adresinizi gizlemenin yanı sıra çerezler ve yeniden pazarlama kampanyalarından kurtulmanızı da sağlar. düşük hız ve güvenlik riskleri olumsuz yönleridir. Yüksek anonim Proxyler ise IP adresinizi saklamakla kalmayıp Proxy kullandığınızı da saklar. Bu seçenek sayesinde coğrafi olarak engellenmiş içeriklere erişme şansınız daha yüksek olur. SOCKS5 Sunucu daha yüksek anonimlik sunarak trafiğinizi yönetir. Fakat bu seçenek ücretsiz değildir.  

VPN Nedir?

  Sanal özel ağ ya da VPN, bir cihazdan bir ağa internet üzerinden şifreli bir bağlantıdır. Şifreli bağlantı hassas verilerin güvenli bir biçimde iletilmesini sağlamaya yardımcı olur. Yetkisiz kişilerin trafiği dinlemesini engelleyip kullanıcının uzaktan çalışmasını sağlar. VPN'ler internet protokol adresinizi maskeler, böylelikle de çevrimiçi eylemleriniz neredeyse izlenemez hale gelir. VPN teknolojisi kurumsal ortamlarda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.  

VPN Bağlantısının Faydaları Nelerdir?

  Şifrelenmemiş veriler ağ erişimi olan ve onu görmek isteyen herkes tarafından görüntülenebilirken bir VPN bağlantısı çevrimiçi veri trafiğinizi gizler ve harici erişime karşı korur. VPN sayesinde çevrimiçi etkinlikleriniz herkese açık ağlarda dahi gizlenir. Çerezlerin şifrelenmesi sağladığı ve üçüncü tarafların kişisel veriler, finansal bilgiler ve web sitelerindeki diğer içerikler gibi gizli bilgilere erişmesini engellediğinden özellikle önemlidir. İyi bir VPN ani kesintileri algılayıp önceden seçilmiş programları sonlandırarak verilerin tehlikeye girme riskini azaltır. Ayrıca Güçlü bir VPN çeşitli kimlik doğrulama yöntemleri kullanır ve oturum açmaya çalışan herkesi denetler. Hizmetlere ve web sitelerine genellikle dünyanın yalnızca belirli bölgelerinden erişilebilir. Standart bağlantılarda konumunuzu belirlemekte kullanılan ülkedeki yerel sunuculardır. VPN Browser ile bir sunucuya başka bir ülkeye geçebilir ve konumunuzu etkin bir şekilde değiştirebilirsiniz.  

Proxy ve VPN Arasındaki Fark Nedir?

  Proxy ve VPN çevrimiçi güvenlik için tasarlanmıştır ve onları kullandığınızda çevrimiçiyken anonim olursunuz. VPN tüm web etkinliğini yeniden yönlendirirken Proxyler yeniden yönlendirmez. Eğer kullanıcılar yalnızca kısa bir süre için olan ve web sitesiyle herhangi bir bilgi paylaşımını gerektirmeyen bir web sitesine erişmek istiyorlarsa Proxy onlar için en iyi tercihtir. Proxylerin çoğu ücretsizken VPN’ler değildir. Proxy kullanmak güvenlik konusunda endişe duyulmadığı küçük görevler için ideal olanıdır. Proxy sunucusunun kurulumu internet tarayıcınız üzerinden yapılıp herhangi bir yazılım indirmek gerekmediğinden kurulumu oldukça kolaydır.