Didim’de vegan ürünlerinde oluşturulan dürümle rekor denemesi gerçekleştirildi. Festival alanı içerisinde kurulan özel alanda 50 metrelik bir masa oluşturuldu. Üniversiteli akademisyenler ve öğrenciler tarafından vegan dürüm hazırlandı. Lahana, havuç ve tahinli sos ile nohuttan oluşan dürüm aperatif lavaş ekmeğine koyuldu. 3 vegan aşçısı ve öğrencileri tarafından hazırlanan dürümün hazırlanması yarım saat sürdü.
Rekor demesi için hazırlanan vegan dürümün hazırlanması ve sarılması işlemine Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile Başkan yardımcısı Öznur Gündoğdu’da eşlik etti. Festivaldeki yüzlerce vatandaş vegan dürüm rekor denemesini takip etti. Hazırlanan son dürümün sarma işlemini Başkan Atabay yaparken, rekor demesi başvurusu için tüm çalışmalar kayıt altına alındı. Hazırlanan vegan dürüm daha sonra parçalar halinde vatandaşlara ikram edildi.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise “Bu ilk defa deneğimiz bir şey, pandemiden evvel 3 kez düzenledik. Pandemiden sonra ilk festivalimiz.. 50 metrelik vegan dürüm denemesi yapıyoruz. Guıness rekorlar kitabına girecektir, çekimlerini yollayacağız. Kuralları neyse yapacağız. Halkımızda konuya karşı son derece ilgililer. Bu şekildeki atraksiyonlarımız devam edecektir.” dedi.

Rekor denemesini izleyen veganlar ise yapılan çalışmayı destekleyerek, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Didim Belediyesine de teşekkür etti.