Basın açıklamasının yapıldığı eylemde öğretmenler ayrıca 1 günlük iş bıraktı.


Türkiye, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde özel bir okulda okul müdürü olarak görev yapan 74 yaşındaki İbrahim Oktugan için ayağa kalktı. İstanbul’da görev yapan İbrahim Oktugan’ın yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesine tepkiler artarak devam ediyor. Son olarak Eğitim İş ve Eğitim Sen Nazilli Temsilcilikleri ve STK temsilcileri belediye meydanında toplanarak cinayeti protesto etti. ‘Öğretmene şiddete hayır’ açılan eyleme Anadolu Eğitim Sendikası, Hürriyetçi Eğitim Sen, Töb Sen ve Eğitim Bir Sen, CHP Kadın Kolları Başkanı Cavide Sezen Çakırlı katılarak destek verdi.

Eylemde ortak açıklamayı Eğitim Nazilli temsilcisi Abdullah İçöz yaptı. Artık yeter! Can korkusuyla çalışmak istemiyoruz denen açıklamasının devamında İçöz, “Can güvenliğimiz sağlansın, gerekli tedbirler alınsın! Millî Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidarın eğitim emekçilerine yönelik söylem ve yaklaşımları ile Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden emeğimizin değersizleştirildiği, mesleğimizin itibarsızlaştırdığı koşullarda, savaşlarda bile hedef alınmayan eğitim emekçileri okullarda şiddetin hedefi olmaya devam etmektedir.”

Egitim Sendikalari Birleserek Protesto Ettiler Nazillide Buyuk Eylem 469231 77Aee0A81A066Fb2835295Ea7B7E3779

Aydem Duyurdu. Efeler elektrik kesintisi 21 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Efeler elektrik kesintisi 21 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

“ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR”


Önceki gün ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adamış olan bir meslektaşımızı hayattan ve öğrencilerinden koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci oluşu ne de failin uyruğu ile ilgilidir. Bugüne kadar eğitimden sorumlu olanların yaptıkları açıklamalarda eğitimde yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak öğretmenleri göstermesi, CİMER uygulamasının bizlere karşı bir sopaya dönüştürülmesi, MEB’in eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmenleri ve idarecileri veli/öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur.

Egitim Sendikalari Birleserek Protesto Ettiler Nazillide Buyuk Eylem 469231 45F28F1C1C54518300Aa4F1D21C17Ad9

“CAN KORKUSUYLA ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ”


Bu ülkede okulda öğretmen öldürüldü, söz bitti denen açıklamanın son bölümünde İçöz, “ Şiddetin, cinayetin tek bir faili olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Cinayetin arkasındaki zihniyet, bizleri ötekileştiren, her fırsatta tehdit ederek hedef haline getiren, mesleğimizin itibarını ayaklar altına alanlardır. "Bir toplumun uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür." Öğretmenler, toplumun temel taşlarını döşeyen, gelecek nesilleri yetiştiren ve aydınlık bir geleceğe rehberlik eden mimarlardır. Öğretmene yapılan her saldırı, tüm topluma ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Unutmayalım ki, eğitimsiz bir toplum, karanlığa mahkumdur. Kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyor, can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Can korkusuyla çalışmak istemiyoruz!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ