19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı Aydın Valiliği önündeki Atatürk anıtına Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını ardından Adnan Menderes Stadyumu'nda Ata'ya Saygı Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.
Stadyumda yapılan kutlamalara Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilli Rıza Posacı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Evrim Karakoz, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile protokol üyeleri katılırken vatandaşlar da kutlama etkinliklerini tribünden takip etti.

BU BAYRAM GENÇLERİN


Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, günün anlamına ilişkin konuşmasında yılın en genç haftasını sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerle kutladıklarını belirterek, “Sevgili gençler bu bayram sizim, bu hafta sizin. Siz milletin enerjisi dinamizmisiniz. Bayramınız kutlu olsun” dedi.

HALK OYUNLARI EKİBİ BÜYÜLEDİ


Programda, gönüllü gençler tarafından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ata'ya Cevabı ve şiirler okundu. Halk oyunları gösterisi izleyenleri mest ederken Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerinin zumba ve dans, karate, tekvando ve jimnastik gösterileri ilgiyle izlendi. Vali Aksoy tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Kutlama programı Vali Aksoy ve protokol üyelerinin stadyum içerisinde açılan kültürel ve sportif stantları ziyaretiyle sona erdi.