Kayıtlara ilk bitcoin dolandırıcılığı olarak geçen olayda, Aydın’da eşiyle birlikte jeotermal enerji santrali firmasına işçi bulmak için taşeron şirket kuran Safiye Gökçe Y. çevresindeki kişilere kendisini ‘ekonomist broker’ olarak tanıttı. Başlarda kendisine para veren kişilere kar payı vererek güven sağlayan Safiye Gökçe Y, kısa sürede doktor, hemşire, polis başta olmak üzere çeşitli mesleklerden 40 kişiden para aldı. Bitcoin Safiye, aldığı paralarla ortadan kaybolurken mağdurlar, savcılığa şikayette bulundu. Hakkında soruşturma başlatılan Bitcoin Safiye’nin İstanbul’da eğlence mekanlarında görüntüleri ortaya çıktı. İstanbul’dan Bursa’ya geçiş yaptığı ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, Bitcoin Safiye’yi Bursa’da yakaladı. Bitcoin Safiye, işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Aydın Cezaevi’nde 4 ay tutuklu bulunan Safiye Gökçen Y. yurt dışı çıkış yasağı ile birlikte elektronik kelepçeyle tahliye edildi. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Safiye Gökçe Y. ve kocası Oğuzhan Y. hakkında 27 ayrı dosyadan 1 yıldan 5 yıla kadar toplam 135 yıl hapis cezası istendi.

“İYİ NİYET İLE HAREKET ETTİM”


Aydın 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasında çift, hakim karşısına çıktı. Safiye Gökçe ve eşi Oğuzhan Y. duruşmaya Nazilli Adliyesi’nden SEGBİS ile katılırken 13 mağdur ile tarafların avukatları da hazır bulundu. Avukatları aracılığıyla mahkemeye 39 sayfadan oluşan savunma gönderen çift, dolandırıcılık iddialarını reddetti. Safiye Gökçe Y. savunmasında kimseyi dolandırmadığını belirterek, “Şikayetçilerin tamamı benim bu işi amatör olarak yaptığımı biliyordu. Elde ettiğim karları kendilerine ödedim. Zarar ettiğimiz de oldu. Karlarını alanlar susarken zarar edenler benim onları dolandırdığımı söylüyorlar. Ben suçlamaları kabul etmiyorum. İyi niyet ile hareket ettim. Kimseyi dolandırmadım, tahliyemi istiyorum” dedi. Oğuzhan Y. eşinin para ilişkisinden haberi olmadığını belirtti.

“PROFESYONEL BROKER OLDUĞUNU SÖYLEDİ”


Tanık olarak ifadesi dinlenen sağlık memuru M.S. ise hastanede mesai arkadaşı aracılığıyla tanıştığı Safiye Gökçe’nin kendisini profesyonel broker olarak tanıtarak parasını aldığını ancak ödeme yapmadığını belirterek şikayetçi olduğunu dile getirdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.