Endüstriyel pas sökücü kimyasal nedir? Pas metalin, demirin bulunduğu ortamdan kaynaklı hava ve su ile temasında ortaya çıkan oksijen ve oksijenin oluşturduğu korozyona paslanma, pas, korozyon oluşumuna halk dilinde pas denir. Pas, demir ve diğer demir (demir içeren) metaller oksitlendiğinde oluşur. Oksijen, su ve demir buluştuğunda, elektronların hareket etmesine neden olan ve demiri pas olarak da bilinen demir okside dönüştüren ince ve görünmez bir kimyasal süreç meydana gelir. Kıyı bölgelerindeki tuzlu su veya kış yollarındaki tuzların yanı sıra bazı kentsel veya endüstriyel alanlardaki asit yağmuru oksidasyonu hızlandıran bilinen etkenlerdir.

Pas Nasıl Oluşur?

Metalin su ve oksijenle buluşması sonrasında belirli bir zaman sonra metalde toz halinde sarılık olarak görülür. Zaman uzadıkça reaksiyon hızlanarak paslanma başlar. Zaman daha da uzar ise paslanmanın etkisi demiri yemeye ve kabuklaşma başlar. Kabuklaşma paslanmanın son evresidir. Endüstriyel Pas Sökücü KimyasalEndüstriyel pas sökücü kimyasal, sanayi alanlarında ihtiyaç duyulan ve yaygın olarak kullanılan bir üründür. Söz konusu kimyasal, adından da anlaşılacağı gibi yüzeydeki pasın temizlenmesi maksadıyla kullanılır. Talimatlara uygun şekilde ürünlerin kullanılması durumunda pratik şekilde pas kalıntılarının temizlenmesi mümkündür. İhtiyaç duyacağınız pas sökücü kimyasal ihtiyacınız için DNC Kimya web sitesindeki "pas sökücü kimyasallar" kategorisi içindeki ürünleri inceleyebilirsiniz. Satın aldığınız ürünlerden memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz. Dilerseniz numune ürünlerimizi test ederek hangi ürünü satın almanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

Endüstriyel Pas Sökücü Kimyasal Nerede Kullanılır?

Endüstriyel pas sökücü kimyasal, pasın söz konusu olduğu tüm yüzeylerde kullanılabilir. Pas, metal üzerinde gerçekleşen korozyon olayı sonrasında ortaya çıkan kötü bir görüntüdür. Bunun yanında süratle müdahale edilmezse pasın, metalin kullanım ömrünü azalttığı da görülür. Demirin yanı sıra çelik, bakır ya da üzerinde pas oluşumu gözlemlenen diğer ürünlerdeki korozyon tabakası da pas sökücüler ile ortadan kaldırılabilir. Pas giderici kimyasal uygulaması sonrasında yüzey, pürüzsüz bir görünüm alacaktır. Bu sayede metalin boyaya hazır hale gelmesi de mümkündür. Üzerindeki korozyon tabakası temizlenmeden yapılacak olan boyama işleminden sonra boyanın kısa süre içerisinde yüzeyden ayrıldığı görülür. Bu da hiçbir kullanıcının istemediği bir durumdur. Boya öncesi hazırlık işlemlerinin tam olarak yapılması sonrasında boyama işlemi yapılmalıdır. Kimyasal pas sökücü içerisinde bulunan bileşenler, korozyona neden olan maddelerle reaksiyona girme imkân ve kabiliyetine sahiptir. Bu nedenle yüzeydeki pasın temizlenmesinin en pratik yolu kimyasal uygulamasıdır. Özel ve etkili formüle sahip olan kimyasallar, yüzeye zarar vermeden pasın ortadan kalkmasını sağlar. Uygulama sonrasında metal yüzey ilk günkü görünümüne kavuşur. Genel anlamda endüstriyel pas sökücü kimyasal kullanım alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz.
  • Proje kaynaklı veya hava şartlarından dolayı durmuş olan İnşaat demirlerinde oluşan paslanmanın temizlenmesi amacı ile pas sökücü kullanılır.
  • Her türlü metal yüzeydeki pas ve yağın ortadan kaldırılmasını sağladığı gibi kaplama öncesinde hazırlık işlemi için de kullanılabilir.
  • Sanayi alanlarında kullanılan makinelerin aksamlarında bulunan pasın temizlenmesi için kullanılır.
  • Bronz, bakır, pirinç ve demir içermeyen yüzeylerdeki oksit temizleme işlemlerinde de pas sökücülerden yararlanılabilir.
  • Soğutma suyu bulunan sistemlerdeki korozyon temizleme işlemlerinde pas sökücüden yararlanılabilir.
  • Emaye, boyanmış yüzey ya da fayanslardaki pas lekelerinin temizlenmesinde bu ürünlerden istifade edilebilir.
  • Üzerinde gözenek bulunan metallerdeki pasın yok edilmesini sağlar.
  • Uygulama sonrasında yüzeyin fosfat ile kaplı olması sağlanır. Bu sayede boya yüzeye çok daha etkili şekilde tutunur.

Endüstriyel Pas Sökücü Kimyasal Nasıl Kullanılır?

Pas kaçınılmaz olabilir, ancak günümüzün sıvı sökücüleri, işlerin kısa sürede bitmesine neden oluyor. Çoğunlukla, hafif su bazlı kimyasallardır; çoğu, bir tür solüsyon teknolojisi kullanır (bileşenleri, demir parçacıkları çevreler ve onlara bağlanır). Pasla olan bu bağlar o kadar inatçıdır ki, malzeme metal üzerindeki tutuşunu kaybeder ve kelimenin tam anlamıyla düşer. Bu, bir çok dirsek gresinden tasarruf etmenizi sağlar, çünkü bir tel fırça kullanarak pası öğütmek veya korozyonu ovalamak zorunda kalmazsınız. Parçayı kurulamadan önce, etkilenen parçayı çıkarıcıya batırın veya jelin üzerine fırçalayın. Ardından, çeliği boyamak veya daha fazla pas oluşumunu engellemek için hafif bir yağ, mum veya korozyon önleyici dolgu macunu uygulamak gibi bir sonraki adıma geçilebilir.

Endüstriyel Pas Sökücü Kullanım Şekli Nasıl Olmalıdır?

Pas sökücü kimyasal, kullanımı son derece pratik olan bir üründür. Öncelikle pas sökme işlemi yapılacak olan yüzeyin kimyasal uygulaması için hazırlanması gerekir. İşlem için yüzeyin özellikleri göz önünde bulundurularak silme, daldırma ya da püskürtme yöntemi kullanılabilir. Hangi yöntemle uygulama yapılırsa yapılsın istenen sonuç elde edilecektir. Daldırma ya da diğer yöntemlerle kimyasal uygulaması yapıldıktan sonra 10 dk beklenmesi tavsiye edilir. Uygulama sonrasında parçaların su ile durulanması gerekir. Sonrasında ise boyama ya da astar işlemine geçilebilir. Daldırma yapamayacağınız boyuttaki malzemelerin pas sökme işlemi için METOKSID MDX ürünümüzü tercih edebilirsiniz. Daldırma yöntemi ile pas sökme işlemi yapacaksanız da METOKSID ürünümüz ile arzuladığınız verimli kullanım sürecini yaşayabilirsiniz. Diğer yüzey işlem kimyasallarında olduğu gibi endüstriyel pas sökücü kimyasal ihtiyacınızda da DNC Kimya olarak ihtiyaçlarınıza en iyi şekilde karşılık bulabilirsiniz. İhtiyacınız olan kimyasallar kısa süre içerisinde hazırlanarak adresinize kargo ile gönderilecektir. Kaliteli kimyasal türlerini DNC Kimya ile cazip fiyata satın alabilirsiniz.

En İyi Pas Sökücü Nedir?

En iyi pas sökücü aşındırıcı değildir, duman veya kötü koku yaymaz, boyaya zarar vermez ve tamamen bittiğinde gidere dökülebilir. Bu pas sökücü ürün bakır, pirinç, alüminyum, kauçuk, plastik veya vinile de zarar vermez. Bu leke çıkarıcı ürünün tek uyarısı, ellerinize bulaşırsa ellerinizi suyla durulamaktır. Hangisinin daha üstün olduğunu belirlemek için çeşitli paslanmış aletler, ev eşyaları ve kapılar üzerinde piyasadaki en iyi pas sökücülerden altısını test etmek gereklidir.

Tüm Metaller Paslanır mı?

Oksidasyon, metallerde meydana gelebilecek bir korozyon türüdür ve birçok metal oksidasyondan muzdariptir. Bununla birlikte pas, tüm demir türlerini (dövme demir, dökme demir) ve çeliği (karbon çeliği, paslanmaz çelik) içeren demir içeren metallere özgüdür. Alüminyum, bakır veya kurşun gibi diğer demir dışı metaller paslanabilir, ancak aslında paslanmazlar.

Pası En İyi Ne Çözer?

Metal parçalarınız veya makineleriniz için işe yarayabilecek birçok endüstriyel pas giderme ürünü vardır ve pası en iyi çözen şey birkaç faktöre bağlı olacaktır. Pasın şiddeti veya seviyesi, metal parçanın türü, parçanın boyutu ve şekli, parça miktarı ve sahip olduğunuz tesisin türü, pasın en iyi nasıl çözüldüğünü etkiler. Güvenliği, pas giderme solüsyonunun atılmasını, zamanı ve diğer faktörleri dikkate almak önemlidir.