Aydın’da 82 odanın bağlı olduğu AYESOB, olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Birlik binasındaki düğün salonunda düzenlenen genel kurulda, divan başkanlığını Denizli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği yaptı. Oda başkan ve yönetim kurulu üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda, birliğin faaliyet ve denetim raporlarının görüşülerek, kabul edilmesinin ardından 2 liste ile seçime gidildi. Seçime mevcut Başkan Selahittin Çetindoğan beyaz liste, Aydın Demirciler Odası Başkanı Muhammet Ali Künkcü mavi liste ile katıldı. Yaklaşık 600 delegeden 592’si sandık başına gitti. 2 oy geçersiz sayılırken 324 oy alan Muhammet Ali Künkcü, AYESOB’un yeni başkanı olmayı başardı. 2 dönemdir başkanlık yapan Çetindoğan da, 266 oy toplayarak, görevine veda etti. Çetindoğan, 29 yıldır yürüttüğü Aydın Berberler Odası Başkanlığı’nı da daha önce kaybetmişti.

TEŞEKKÜR ETTİ


Üçüncü adaylığında AYESOB Başkanlığı’na seçilme başarısı gösteren Künkcü, seçim zaferini ailesi, kendisini destekleyen oda başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kutladı. Çetindoğan ve ekibi, Künkcü’yü seçilmesinden dolayı tebrik etti. Seçimi Aydın esnafının kazandığını belirten Künkcü, Çetindoğan ve yönetimine şimdiye kadar yaptıkları hizmet için teşekkür etti. Genel kurulun hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Künkcü, “Demirciler Sitesi’ni 36 ayda tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Buna benzer projeleri il genelindeki tüm esnafımıza faydalandırmayı planlıyorum. AYPAZAR projesi ile üyelerimize dijital satış imkanı sunacağız. Aydın'ın en büyük eksikliği olan fuar alanı için taşın altına elimizi koyacağız. Birlik bünyesinde yardım sandığı kuracağız. Üyelerimizin hammaddeye yüzde 40 indirimli alabilmesi için gereken çalışmaları yapacağız” dedi.

YÖNETİM KURULU


Künkcü başkanlığındaki yönetim kurulu Uğur Anbarlı, Salih Kozalı, Olcay Akyıldız, Ahmet Tokmakoğlu, Murat Elgin, Adnan Tunçer, Yüksel Sabancı ve Hüdai Tosun’dan oluştu.