Kuşadası Ada Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, dernek üyeleri, bağışçılar ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLERİMİZİN YETENEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARACAK PROJELER GELİŞTİRİYORUZ


Pandemi nedeniyle 2 yıl yapılmayan etkinlikte, 5, 10 ve 15. yılını dolduran bağışçılara plaket verilirken okullarını bitiren öğrencilere de mezuniyet belgeleri verildi. ÇYDD Şube Başkanı Çilen Karakuş, Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaş çizgisinde, ilke ve inkılaplarına bağlı bir dernek olduklarını söyledi. Eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermek amacıyla daha çok kız öğrencilere burs verdiklerini ifade ederek, "Burs verdiğimiz öğrencilerin sosyal, kültürel, bedensel ve akademik başarılarını eğitime destek projeleri ile destekliyoruz. Çevre sorunları, kültürel mirasımız ile ilgili farkındalık yaratmaya duyarlılığını artırmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri ortamlar yaratarak becerilerini geliştirecek etkinliklerle geleceğini sorgulayan bireyler olmalarına yardım ediyoruz. ÇYDD 120 şubesi ile bizler şubelerimizde etkinlik ve eğitime destek projeleri düzenliyor, genel merkezimiz yetkili kurumlarla iş birliği yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Yaptıkları, yapacakları projeler hakkında bilgi verdi. Öğrencilere sundukları hizmetler, yardımlar konusunda bilgilendirmede bulundu. ÇYDD Genel Başkanı Prof.Dr. Ayşe Yüksel'in kutlama mesajı Kuşadası Şube Başkanı Karakuş tarafından katılanlarla paylaşıldı.
Yapılan konuşmanın ardından bağışçılara teşekkür sertifikası, lise ve üniversite öğrencilerine mezuniyet belgeleri verildi.