Etkinliğe, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Söke İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, AK Parti Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes ve yönetim kurulu üyeleri, veliler, öğrenciler ile öğretmenler katıldı.
Özel Söke Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Dinçer Çelik tarafından düzenlenen etkinlikte katılımcı misafirler ve öğrenciler birlikte pasta kesti.
AK Partili Yavuz, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Dünya Engelliler Günü’nü hafta süresince görmemek gerekiyor 365 gün olarak değerlendirmemiz lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış oldukları çalışmalar neticesinde bu konu üzerinde ne kadar yol alındığının bir göstergesidir. Ülkemizin her köşesinde değişik il ve ilçelerimizde engelli çocuklarımızı ziyaretler ediyoruz. Dünya şampiyonalarında ülkemizin yetiştirdiği engelli sporcularımız üstün gayretler göstererek ülkemizin bayrağını 1.’lik kürsüsünde dalgalandırmışlardır, kendileriyle gurur duyuyoruz. Engelli öğrencilerimiz veya çocuklarımız olsun onları yetiştiren öğretmenlerimiz ve velilerimiz üstün gayretler göstererek evlatlarımızın hayata tutunmaları için çalışıyorlar. Aslında en büyük engel sevgisizlik, eğer ki sevgi konusunda daha duyarlı olursak bu çocuklarımız daha çok mutlu olacaklardır. Devletimizin ve hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalar saygı duyulacak bir konumdadır. Hatta dünya ülkelerine bu konuda örnek teşkil ediyoruz. Bu anlamlı haftayı kutluyorum herkese engelsiz günler temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Söke Kaymakamı Güney ise, şunları kaydetti: “Geçmiş zamanlarda kader anlayışıyla, teslimiyetçi anlayışla toplumdan izole bir durumda yaşayan engelli bireylerimiz uygulanan doğru politikalarla toplumumuzda en iyi seviyelere gelmiş durumdadır. Sosyal devletin olunmasının gereği olarak, devletimizin yapmış olduğu uygulamalar şu anda hepimizin malumudur. Engelli vatandaşlarımızın erişim ihtiyaçları konusunda hala yapmamız gereken uygulamalar mevcuttur. Engelli vatandaşlarımızı erken dönemlerde rehabilite eder isek evlatlarımızın yaşamlarını daha erkene almış oluruz. Okul öncesinden bu tür eğitimlere başlamamız gerekir. Öykü Masal bebeğimiz henüz 18 aylık olmasına rağmen ailesi erken tedavi ile evladımızın hayata tutunmasını önceden başlamış oldular. Bugün burada, Söke Özel Rehabilitasyon merkezimizin kurucusu Dinçer Çelik beyefendiye, kurumun tüm çalışanlarına ve öğretmenlerine de göstermiş oldukları bu eğitim süreçlerinde hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”