Söke'nin Sarıkemer Mahallesi'nde yaşayan Mustafa (46) ve Emel Pamuk (43) çiftinin iki çocuğundan İkra Deniz Pamuk, 2019 yılı Mayıs ayında rahatsızlandı. Hastaneye götürülen minik İkra Deniz'e doğuştan "Gevşek bebek sendromu" olarak da bilinen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip1 teşhisi kondu. Doktorlar, Pamuk çiftine sadece yurt dışında yapılabilen zolgensma gen tedavisini önerdi. Tedavi için 20.5 milyon lira gerekiyordu. Pamuk çifti, yardım toplanması amacıyla Aydın Valiliği'ne başvurdu. İkra Deniz'in tedaviye ulaşması için verilen 20 aylık zorlu mücadelede gecen ay mutlu sona ulaşıldı.

MUTLULUK GÖZYAŞI


Gerekli miktarın toplanmasının ardından Pamuk ailesi, kızları İkra Deniz ile birlikte sadece yurt dışında yapılabilen zolgensma gen tedavisi görmesi için Dubai’ye gitti. Tedavi için Dubai’deki bir hastanede yapılan tahlillerin sonrasında İkra Deniz’e ilk doz ilacı dün verildi. 36 aylık ömrü mücadele ile geçen minik İkra’nın hayata tutunabilmesi için ilk doz ilacına kavuşması ile birlikte Pamuk ailesi de büyük mutluluk yaşadı.

KIZIM İNŞALLAH SAĞLIĞINA KAVUŞACAK


Dubai’de kızının başından ayrılmayan anne Emel Pamuk, “Kızımın yaşaması için tek umudumuz bu ilaçtı fakat alabilecek para yoktu. Başlattığımız kampanya ile bu parayı topladık. İlaç getirildi ve kızım ilk dozu aldı. Kızımın yüzünün güldüğünü görmek bizim için en büyük mutluluk. İnşallah bu ilaç sayesinde kızım sağlığına kavuşacak. Kampanyada1 kuruş hakkı geçen, 1 kare fotoğrafını paylaşıp destek veren herkese binlerce teşekkür ediyoruz” diye konuştu.