Bir araştırma şirketi, 5-8 Mayıs günleri arasında 41 ilde toplam 5 bin 300 katılımcıyla yüz yüze anket yaptı. Ankette "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Soruya katılımcıların yüzde 28'i AK Parti'ye, yüzde 24.1'i CHP'ye, yüzde 18.4'ü İYİ Parti'ye, yüzde 8,7'si HDP'ye ve yüzde 7,2'si MHP'ye yanıtını verdi.

"İKTİDARA YÜRÜYORUZ"

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, sosyal medya hesabından söz konusu anketin sonucunu paylaşarak, "Emin adımlarla iktidara yürüyoruz, şimdilik yüzde 18.4" dedi. Aynı firmanın daha önce yaptığı ankette partisinin Türkiye genelindeki oy oranının yüzde 17.5 olduğunu hatırlatan Taner, partisinin oy oranının her geçen ay arttığını dile getirdi. Taner, "Oy oranımızın yüzde 18 çıkması, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in başbakanlığı hedeflediği bir ortamın oluşacağının göstergesi. İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 20’nin üzerindedir. Türkiye genelinde milletvekili çıkaramayacağımız il gözükmüyor. İyi bir gelişme sergileyip bu noktaya geldik. Önümüzdeki süreçte yüzde 18’i de geride bırakacağız" ifadelerini kullandı.

"OY ORANIMIZ YÜZDE 26’YI GEÇTİ"

Aydın’da ise ikinci parti konumunda olduklarını kaydeden Taner, "İlimizde oy oranımız yüzde 26’yı geçti. Oy oranımızla yerelde genel iktidarı solladık. Yerel iktidarla da birincilik mücadelesi içindeyiz" şeklinde konuştu.