BAL’da gelecek sezon Aydın’ı temsil edecek 4 takım belli oldu. Sökespor ile Yıldızspor, geride kalan sezondaki lig sıralamalarıyla BAL’da yeniden mücadele etme hakkı kazanırken Çine Madranspor lige ilk veda eden ilk ekip olmuştu. Aydın Süper Amatör Lig Play Off şampiyonu İsabeyli Şırlanspor, doğrudan BAL’a çıktı. Efeler 09 SFK’nın 3. Lig’e çıkmasıyla BAL’a tutunma şansı doğan Aydın Büyükşehir Belediyespor, ASL Play Off ikincisi Davutlar Belediyespor’a normal süresi golsüz biten maçta penaltılarla mağlup olarak BAL’a veda eden ikinci ekip oldu.

ZORU BAŞARDILAR


Aydın Süper Amatör Lig’den BAL’a yükselen İsabeyli Şırlanspor ile Davutlar Belediyespor, zoru başardı. Amatör Süper Lig’de gruplarını ikinci tamamlayan bu iki ekip, Play off maçları öncesi otoriteler tarafından lige çıkma şansları zayıf olarak gösterilse de BAL’a çıkmayı başararak taraftarlarına büyük sevinç yaşattılar. İsabeyli Şırlanspor ile Davutlar Belediyesporlu taraftarlar, takımlarının BAL’a çıkmasını ‘İkincilik ballı geldi’ diyerek esprili şekilde yorumladı.

ŞAMPİYONLUK YARAMADI


Normal sezonu şampiyonlukla tamamlayan Pamukörenspor ile Aydınspor camialarında ise ellerine geçen fırsatın kullanamamanın üzüntüsü yaşanıyor. Şampiyonluk sevinci yaşayan iki takımın taraftarları, Play-off maçlarında takımlarının istenilen sonuçları alamaması ve BAL’ın dışında kalmasıyla büyük hayal kırıklığı yaşadılar.