Aydın Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında hayata geçirdiği Ata Tohumları Projesi’ne bu yıl da devam etti. Belediye ekipleri tarafından ata tohumlarından elde edilen milyonlarca fide, kentin dört bir yanında vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Son olarak Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda domates, biber, patlıcan, fasulye, acur ve salatalıktan oluşan 130 bin fidenin dağıtımı gerçekleştirildi. Fide dağıtımı için meydanda kurulan stantta CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve meclis üyeleri hazır bulundu.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Başkan Çerçioğlu, protokol üyeleri ile birlikte binlerce fideyi vatandaşlara kendi elleriyle dağıttı. Fideler yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar, fidelerden almak için stant önünde uzun kuyruklar oluştu. Kısa sürede binlerce fide tükendi. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ilin yerel tohumlarından fide üretmeye devam ettiklerini belirterek, "Ekiplerimiz tarafından il genelinde dağıtılmak üzere bu sezon 1,5 milyon fide hazırlandı. Bu fidelerden şu ana kadar yüzde 50'sine yakınını dağıtmış bulunuyoruz. Bugün de 130 bin adet fideyi vatandaşımıza ulaştırdık. Yıl genelinde ise 3 milyon fide dağıtımı yapacağız" ifadelerini kullandı.

200 ÇEŞİDİN ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Ata tohumlarına sahip çıktıklarını dile getiren Çerçioğlu, "Aydın’ın yerel tohumlarına hem sahip çıkıyoruz, hem de gelecek nesillere aktarıyoruz. Bu fidelerden yetiştirdiğiniz domatesler, salatalıklar ve benzeri ürünler, çocukluğumuzdaki gibi mis gibi kokar ve lezzetli olur. Üretim yapmak için illa bahçeniz de olması gerekmiyor, balkonunuzdaki saksıya da ekebilirsiniz. Lütfen bu fidelerin tohumlarını alın, seneye tekrar dikebilirsiniz. Amacımız tohumların kaybolmaması. Birçok tohum kaybolmak üzereydi, biz sahip çıkıp, kendi tesislerimizde yetiştirmeye başladık. Arkadaşlarımız, şu anda 200 çeşidin üzerinde çalışıyor, sadece 40'ın üzerinde biber çeşidimiz var. Biber, patlıcan, domatese ek olarak salatalık, acur, fasulye de üretip dağıtımını yapıyoruz" şeklinde konuştu.