Nazilli Kaymakamlığının onayı ile Nazilli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Nazilli Belediyespor ortaklığıyla yapılan 23 Nisan Futbol Bahar Şenliği ödül töreni ile sona erdi. Finalde Yıldızlarda Beşeylül Ortaokulu, Miniklerde Atatürk Ortaokulunun kupa alma hakkı kazandığı turnuvanın ödül töreni Nazilli Belediyespor Yıldırım Demirören tesislerinde yapıldı.

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ


Törene Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Mutlu, Nazilli Belediyespor Başkanı Ünal Önal ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, turnuvaya katılan okul müdürleri, beden öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören protokol konuşmaları ile devam etti. Daha sonra derece giren okullara ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

TEŞEKKÜR ETTİ


Turnuvanın çok güzel olduğunu dile getiren Nazilli Belediyespor Başkanı Ünal Önal, turnuvadan 20 öğrencinin siyah beyazlılarda lisans çıkaracağını ifade etti. Başkan Önal, “10 gün boyunca 24 okulumuzun katıldığı futbol şenliğimizin bugün kapanışını yapıyoruz. Ben burada emeği geçen bütün paydaşlarımıza herkese teşekkür ediyorum. Takım hocalarımızın seçtiği 20 öğrencimize lisans çıkaracağız. Çok mutlu oldum. Bu inşallah takımımız için bir temel olur, güzel şeyler olur diye düşünüyorum. Başarılı olan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olsun” dedi.

“GÜZEL BİR SÜREÇTİ”


Öğrencileri turnuvada gösterdikleri performanstan dolayı kutlayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, şöyle dedi: “Çok güzel proje. Planlayan herkese teşekkür ederim. Güzel bir süreçti. 24 takım 200’e yakın oyuncunun bir taramadan geçtiği bir yarışmadan geçtiği, kendilerini gösterdikleri, 9 hocamız tarafından takip edilen güzel bir süreçti. Başkanımızın da dediği gibi 200 öğrencinin içinde 20 öğrencimizi alt yapımızda değerlendireceğiz. Futbol büyük bir ekonomi. Bu ekonominin döndürülebilmesinin çeşitli yolları var. Nazilli ölçeğinde şehirlerin ve kulüplerin burada başarılı olabilmesi için en büyük etkenlerden birisi alt yapıdır. Gençlerimiz sporla uğraşıp kötü yollara gitmeyecek, Kulübümüzde oyuncu kaynağı bulmuş olacak. Yarınlara siz gençlerin sayesinde gideceğiz. Verilen hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz.”

SPORUN ÖNEMİNE İŞARET ETTİ


Çocukların hayatlarında sporun bulunmasının çok önemli olduğunu dile getiren Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Sizlerin en iyi şekilde hayata hazırlanmanız ve geleceğin emaneti olan siz gençlerimizin hem centilmen hem mücadeleci, hem düştüğü zaman ayağa kalkabilen, hem de yenildiği zaman rakibinin elini sıkabilen hem de mücadeleden vazgeçmeyen bir karaktere sahip olmaları. İşte sporun siz çocuklarımıza kazandıracağı en önemli şeylerden bir tanesi. Mutlaka ki aranızdan geleceğin yıldızları seçilecektir. Şunu hiçbir zaman unutmamanız lazım gençlerimizin yetişkinlik dönemleri dahil sporun bulunmasıdır. 13 gün boyunca yaptığınız mücadele hayatın provası. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Elbette bu tür turnuvalarda bir birinci olacak ama bu tür etkinliklere de katılan öğrencilerimiz şampiyon. Çünkü bu bir irade buraya gelerek mücadele etmeniz bile bir kıymet değer” ifadelerini kullandı.

30 MÜSABAKA YAPILDI


Nazilli’de 28 Mart Pazartesi günü başlayan ve 13 gün süren turnuvada farklı 15 okul, 12 minikler ve 12 yıldızlar kategorisinde toplam 30 müsabaka yapıldı. Minikler kategorisinde Atatürk Ortaokulu şampiyon olurken, Turan Ortaokulu 2’nci, Beşeylül 3’üncü ve Mehmet Sofuoğlu Ortaokul da 4’üncü oldu. Yıldızlarda ise Beşeylül Ortaokulu şampiyon, Mehmet Sofuoğlu 2’nci, Atatürk Ortaokulu 3’üncü ve Nahit Menteşe Ortaokulu ise 4’üncü oldu.