Dünyaca ünlü markalar Zara, Marks & Spencer, Naf Naf, Bestseller, H&M, Gerry Weber, Koton ve Tom Taylor için kumaş üreten, 1957 yılından beri faaliyet gösteren Emek Kumaş iflas etti. Bakırköy 1. İcra Dairesi tarafından konkordato sürecine giren şirketin, 500 milyon TL'lik borçla birlikte iflas ettiği duyuruldu.
Ekonomik Sıkıntılar ve İflas Süreci
Türkiye'de ekonomi yönetiminin yüksek enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artırması, şirketlerin ucuz finansmana erişimini zorlaştırdı.
Bu durum, orta ve büyük ölçekli işletmeler için finansal sıkıntılar yaratırken, 65 yıldır Türkiye'nin önde gelen kumaş üreticilerinden olan Emek Kumaş, konkordato sürecinde mali durumunu iyileştiremedi.
Emek Kumaş'ın Borç Tabloları ve Üretim Faaliyetleri
Emek Group’un iştiraklerinin toplam borcunun 500 milyon TL'yi aştığı açıklandı. 1957'de halı ve mobilya satışı ile faaliyetlerine başlayan şirket, İstanbul ve Niğde merkezli kumaş üretimiyle hızla büyüyerek, dünya genelinde büyük giyim markalarına kumaş tedarik eden önemli bir konuma ulaştı.
Ancak ekonomik zorluklar karşısında konkordato süreciyle çözüm arayan Emek Kumaş, resmi iflas kararıyla sona geldi.