Didim Belediyesi ekiplerinin CHP Didim eski ilçe başkanı Aşkın Atlı’nın da ortağı olduğu işletmenin imalata aykırı yerleri yıkılması sonrasında eski başkan ve işletme ortağı Aşkın Atlı, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay’a ağır eleştirilerde bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama paylaşan Atlı, siyasi ve dini nedenlerle bağdaştırarak yaptığı eleştiride “Yaklaşık iki yıldır Hatice Hanım’ın şahsıma karşı uyguladığı maddi ve manevi şiddetin bir noktasında bu oldu, artık konuşma zamanı geldi. Bir konuşmasında kerbeladan bahsetmişti… “korkuyu kerbelada bıraktık, sen tabii ki Kerbela’da bırakırsın” demiş. Tabii ki korkuyu Kerbela’da bırakırsın; çünkü sen hiçbir zaman Hüseyin’in tarafında olmadın. Her zaman Yezid’in tarafında oldun. Yezid’in ordusu da güçlü bir ordu olabilir; ama biz her zaman Hüseyin’in yanındayız. Biz her zaman Hüseyin’iz. Sevgili Didim kamuoyu, İki yıldır yaşadığım maddi ve manevi sıkıntılı süreci ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağım. Ama şunu çok iyi bilin: Hatice Hanım’ın tüm planlarını bozduğum için bunlara maruz kalıyorum. Bozduğum planlardan biri de şuydu:
“MHP’YE GEÇECEĞİNİ İDDİA ATTI”
Hatice Hanım, Milliyetçi Hareket Partisi’nin koridorlarında gezerken belediyemizi MHP’ye teslim etmeyi, yani kendisinin MHP’ye geçmesini planlıyordu. Bu planların hepsini bozan bir kardeşiniz olarak, yaşadığım süreci ilerleyen dönemlerde detaylarıyla sizlerle paylaşacağım.” dedi.
“CHP DİDİM ÖRGÜTÜ GENÇAY’A SAHİP ÇIKTI”
CHP’li eski Başkan Atlı’nın açıklamaları sonrasından CHP Didim İlçe Örgütü de kendi sosyal emdya hesabından yaptığı açıklamada Başkan Gençay’a sahip çıktı. CHP Didim Örgütü açıklamasında yıkım sürecindeki iddiaların gerçek dışı olduğunu, belediyenin tüm işletmelere aynı mesafede durduğunu belirtti.
Açıklamasının devamında eski İlçe Başkanı Atlı’nın yasal süreci kişiselleştirdiğini kaydederek “Belediyemizden aldığımız bilgiler doğrultusunda söz konusu yıkımın tamamen ruhsatsız ve kaçak yapılan imalatlara ilişkin yasal süreçlerin sonucu olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede eski ilçe başkanının, yaşanan yasal bir süreci kişiselleştirerek Belediye Başkanımız Hatice Gençay’a yönelik suçlamalara dönüştürmesi, hem talihsiz hem de gerçeği yansıtmayan bir tutumdur. Didim Belediye Başkanı olarak Hatice Gençay, göreve geldiği günden bu yana kamu kaynaklarını koruyan, mevzuatı esas alan ve tüm vatandaşlara eşit mesafede duran bir yönetim anlayışıyla çalışmaktadır. İlçemizde istisnasız olarak mevzuata aykırı imalatı bulunan hiç bir işletmeye ruhsat verilmediği tüm halkımız tarafından da bilinmektedir.
“KİŞİSEL POLEMİKLER DEĞİL, ORTAK AKIL VURGUSU”
Ayrıca eski ilçe başkanının açıklamalarında kullandığı dini göndermeler, tarihsel acılar ve kişiselleştirilmiş ithamlar; Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyaset anlayışıyla bağdaşmamaktadır. CHP, insanları ayrıştıran değil, birleştiren bir partidir. Bu tarz ifadeler, hem toplumsal barışımıza hem de parti kültürümüze zarar vermektedir. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki, hiçbir partilimiz kişisel sorunlarını kurumlar üzerinden çözdüremez; hiçbir makam da kişisel çekişmelerin aracı değildir. Belediyemiz, hukukun çizdiği sınırlar içinde ve Didim halkının hakkını korumakla yükümlüdür.
CHP Didim İlçe Örgütü olarak bizim görevimiz; partimizin birlik ve beraberliğini korumak, Didim için üretmek ve doğruya doğru, yanlışa yanlış demektir. Bugün Didim’in ihtiyacı, kişisel polemikler değil; dayanışma, çalışma ve ortak akıldır. Tüm partililerimizi ve kamuoyunu, gerçek dışı iddialardan uzak durmaya; Didim’in geleceği için birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.






