Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Konferans Salonu’nda düzenlenen organizasyona Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KUŞAKK) Başkanı Şerife Atınç, Kuşadası Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Nazlı Deniz Kuruoğlu, Tarımda Kadın Kooperatifi Başkanı Dr. Ayşe Şerifoğlu ve çok sayıda farklı sektörlerden kadın girişimci katılım gösterdi. Organizasyon çerçevesinde Gazeteci, Yazar ve Program Yapımcısı Aslı Şafak ile Aida Tours Kurucu ve Yöneticisi ve Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği (USTUD) Kurucu Başkanı Adviye Bergemann’da organizasyona konuşmacı olarak katılım gösterdi. Etkinlik sonunda, konuşmacılara, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan tarafından teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Egeli Kadin Girisimciler Kusadasina Damga Vurdu 470605 0A1Bdbafa32B28Bf32533C3E75Fef281

‘Kaya Premium’ yeni yerinde hizmete açıldı! İncirliova’nın yeni gözdesi olacak... ‘Kaya Premium’ yeni yerinde hizmete açıldı! İncirliova’nın yeni gözdesi olacak...

Organizasyon çerçevesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesi’nin kadın girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, ‘Kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman destekliyoruz. Odamız yönetiminde ve meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. Organizasyonumuzun bu anlamda bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacak diye düşünüyorum. Gazeteci-Yazar-Program Yapımcısı Aslı Şafak ve Aida Tours Kurucu-Yöneticisi ve USTUD Kurucu Başkanı Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katıldığı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri de olacak’ dedi.

Egeli Kadin Girisimciler Kusadasina Damga Vurdu 470605 7977A6F6Cbe8518517B787D22Dbb4648

‘Egeli Kadın Girişimciler Kuşadası Buluşması’nda’ konuşan, Gazeteci-Yazar-Program Yapımcısı Aslı Şafak, Kadın ve markalaşma konusuyla başladığı konuşmasında, ‘Kadınları dörde ayırmak istiyorum. Kendisi marka üreten ya da marka olan ama kendisi marka kullanmayan kadınlar, Kendisi marka olmayan ama kullandığı markalar ile kendisi markaymış gibi davranan kadınlar, kendisi marka olup marka kullanan kadınlar ya da kendisi marka olmayıp marka kullanmayan kadınlar. Şu bir gerçek ki kendi özümüze baktığımız zaman kadının kendini yaratmasındaki en önemli etkenlerden bir tanesi galiba mayası, toprağı ve de babasıdır. Anne de tabi bu noktada çok önemlidir ama kız çocuğu olarak, marka olma bağlamında babanın önemi daha farklı diye düşünüyorum. Kadının iş hayatındaki halini ve yaşadıklarını çok iyi bilenlerden biriyim. Erkeklerin yoğun olarak var olduğu iş dünyasında çalışan ve hayatını idame ettirmek zorunda kalan kadın bir zaman sonra erkekleşmek zorunda kalıyor. Kadın iş hayatında kendinden ödün vermemek için büyük bir mücadele veriyor ve bunun örneklerini de her yerde görmek mümkün. Kadının hayattaki durumu gelecek kuşaklarla birlikte daha da gelişecek. Kadın isterse bu hayatta başarılı olur ve ortaya çok güzel işler de çıkartır’ dedi.

Egeli Kadin Girisimciler Kusadasina Damga Vurdu 470605 3B0198039Ac0953Cd7A43979A1E181B1

BAŞARILI BİR İNSAN OLMANIN ANAHTARI HAYAL KURMAKTIR

Organizasyonda konuşan Aida Tours Kurucu-Yöneticisi ve USTUD Kurucu Başkanı Adviye Bergemann, Kuşadası’nda başlayan hayat hikayesinden bahsederek başladığı konuşmasında, hayallerin insan yaşamındaki öneminden bahsederek, ‘ Mücadeleye çok önem veren bir insanım. Başarılı olabilmek ve istenilen konforlu hayata sahip olabilmek için mücadeleye devam etmeliyiz. Hayatım boyunca çalıştım ki bu noktada anne ve babamın desteğini fazlasıyla gördüm. Kuşadası’ndaki konfor alanımdan çıktıktan sonra kendimi ve hayatı daha fazla tanıma şansım oldu. Şunu anladım ki, insanı hayatta başarıya götüren iki şey var. Birisi disiplin ve diğeri çalışmak. Bu ikisi olduğu sürece insanın başaramayacağı hiç bir şey yoktur. İnsanlar, yaşadığı zorluklar içerisinde çözüm üreterek başarıyı yakalarlar. Bu hayatta sizlere biçilen elbiseyi giymek zorunda değilsiniz. Kendi hikayenizi kendiniz yazın ve hayallerinizden de asla vazgeçmeyin. ’ dedi.

Egeli Kadin Girisimciler Kusadasina Damga Vurdu 470605 29Af5C8Dbe9211E9D186087B0F68556B

Egeli Kadin Girisimciler Kusadasina Damga Vurdu 470605 55A378F765C374B7F018488033D5323A

Muhabir: AYLİN ESER