Yaşar Atan’ın ayrıca André Bonnard’dan “İnsan ve Tragedya” ve A. De Sait Exupéry’den ünlü “Küçük Prens” çevirileri yanında “Akdenizli Tanrılar” ve “Akdeniz Mitologyasından Efsaneler”, “Homeros’un İzinde-Troya’dan Savaş Efsaneleri kitapları bulunuyor. Üniversiteler için Fransızca olarak yazdığı ve M.E.Bakanlığınca yayınlanmış iki de ders kitabı bulunan yazarın tiyatro, şiir çeviri dosyaları da kitaplaşmak üzere hazır bekliyor.

Karacasu'da bu gelenek hiç değişmedi Karacasu'da bu gelenek hiç değişmedi

Dunyaca Unlu Kitabin Cevirmeni Bir Karacasulu 463312 3Ab102Ba939D2B3A67Cd92187Ba8Dfa3

‘KENDİ KÜLTÜRÜMÜZLE DOST OLMAK İÇİN‘

Batı ülkelerinde Homeros hakkında 45 binin üzerinde kitap yazıldığını kaydeden Atan, “Ne var ki ülkemizde kaç kitap yazılmıştır diye bir soru soramıyoruz. O yüzden bu Troya savaşları konusundaki kitaplarımızla; o evrensel ozanımızın doğup yaşadığı ve öksüz bıraktığı topraklara yeniden dönmesi için, ona çağrıda bulunuyoruz...Böylece biz de Batılılar gibi, bizim topraklarımızın kültürüyle tanışır, dost oluruz. Bu konuda şunu da eklemek gerekiyor:‘Homeros’un İzinde- İlyada Öyküleri” adlı son kitabım, İlyada destanıyla ilgili birçok öyküden oluşmuştur. Kitabı ille de baştan sona, sayfa sırasıyla okumak gibi bir zorunluluk yoktur. İstediğiniz sayfadaki bir öyküden okumaya başlayabilirsiniz“ değerlendirmesinde bulundu.

Dunyaca Unlu Kitabin Cevirmeni Bir Karacasulu 463312 E62Cb5918Eaa7775D4860471B0F5C15E

Karacasu’da dünyaya gelen ve Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü bitiren Atan Marsilya/Aix-en-Provence Üniversitesi’nde bir yıl Albert Camus ve Jean Paul Sartre üzerine çalışmalar yaptı. Yirmi yıl önce Almanya’ya yerleşen Atan çalışmalarını burada sürdürüyor.

YAŞAR ATAN KİMDİR?

Yaşar Atan, Aydın’ın Karacasu İlçesi’nde doğdu.
Liseyi bitirdikten sonra Fransız Dili ve Edebiyatı okudu.
Liselerde Fransızca öğretmenliği yapan Atan,
Fransa’da Aix-en-Provence ve Paris Sorbonne Üniversitesi’nde edebiyat ve felsefe üzerine çalışmalar yaptı.
Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fransızca bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan Atan'ın nereye giderse gitsin, doğup büyüdüğü yerlerin tarihi, taşları toprakları onun peşini hiç bırakmadı.

Dunyaca Unlu Kitabin Cevirmeni Bir Karacasulu 463312 F2C729691C6Afe76C4C1Cd1760D8E60A

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK