İlk kez 2016 yılında Kuşadası’nda hayata geçirilen ve yıllar içinde uluslararası bir kimlik kazanan organizasyon heyecanı bir kez daha Kuşadalılar ile buluşmaya hazırlanıyor.
15-18 Ekim 2026 tarihlerinde ve dünyanın farklı bölgelerinde, savaşların ve çatışmaların yaşandığı hassas bir dönemde gerçekleştirilecek dev organizasyon, futbolun birleştirici gücünü tüm dünyaya gösterme amacı taşıyor. Yeşil sahada yaşanacak kıyasıya rekabetin izleneceği uluslararası turnuva ile dünyaya, ''Futbolun dili ortak, hedefi dostluk, kazananı ise barış'' mesajı verilecek.

DOSTLUK VE KARDEŞLİK MESAJLARI KUŞADASI'NDAN VERİLECEK
Uluslararası katılımıyla dikkat çeken turnuvada Irak ve Filistin ikişer takımla yer alacak. Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika'dan gelecek futbol ekiplerine Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen master takımlar eşlik edecek. Organizasyonda; Irak, Polonya, Bosna Hersek, Amerika, Cezayir, Belçika, Fransa, Tunus, Suriye, Lübnan, Kıbrıs, Filistin ve FaF Asya gibi uluslararası katılımcıların yanı sıra Adıyaman Mas-Der, Karaman, Uşak, Antalya, Modi Master İstanbul, Akhisar Master ve İzmir Karma takımları ter dökecek.
SAVAŞIN GÖLGESİNDEN DOSTLUK SAHNESİNE
Turnuvanın en anlamlı yönlerinden biri, çatışmaların izlerini taşıyan coğrafyalardan gelen sporcuları aynı yeşil sahada buluşturması olacak. Irak ve Filistin'in ikişer takımla katılım sağlaması, organizasyonun barış ve dayanışma misyonunu çok daha güçlü kalacak, farklı dilleri konuşan ve farklı kültürleri temsil eden sporcular, Kuşadası'nda ortak bir heyecanı aynı çatı altında paylaşacak.
Dört güne yayılan dev organizasyonun kentin uluslararası tanıtımına ve turizm hareketliliğine büyük katkı sağlaması bekleniyor. Sezonun son döneminde kente gelecek olan sporcular ve konuklar, futbol heyecanının yanı sıra Kuşadası'nın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı bulacak. 15 Ekim'de start alacak turnuva 18 Ekim’de gerçekleştirilecek şampiyonluk galasıyla taçlandırılacak.





