15 Şubat 2026 Pazar günü yapılacak olan Didim Esnaf odası seçimlerinde mavi listeyle seçime girecek olan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkan adayı Bahri Yaba, yol arkadaşlarını düzenlediği kahvaltılı toplantıyla açıkladı. Grand Didyma otelde gerçekleşen kahvaltılı toplantı sonrasında konuşan Başkan adayı Yaba “Sorunları sadece dinleyen değil, takibini yapan ve sonuç alan bir oda olacağız.” dedi.

“HER MESLEK GRUBUNUN SESİ OLACAĞIZ”

Yaba yaptığı açıklamada ilçedeki esnafların tüm sorunlarının çözümü için çalışacaklarını kaydederek “Bugün burada sadece Esnaf odası başkan adayı olarak değil, aynı çarşıyı paylaşan, aynı zorlukları yaşayan, alın terinin ne demek olduğunu bilen bir esnaf kardeşiniz olarak bulunuyorum. Didim; merkez çarşısıyla, sanayisiyle, Akbük'üyle, Mavişehir'iyle, Balat'ıyla, Akköy ile Yalıköy ve Denizköy ile büyük ve güçlü bir esnaf ailesidir. Ancak hepimizin ortak bir beklentisi var Güçlü, adil ve herkes için çalışan bir oda. Biz bu yola, "Esnaf odaya değil, oda esnafa hizmet edecek" anlayışıyla çıktık. Göreve geldiğimizde, Kapısı her zaman açık olan, Sorunları ertelemeyen, Esnafın ayağına giden, Her meslek grubunu eşit gören bir yönetim anlayışı oluşturacağız. Biz sorunları sadece dinleyen değil, takibini yapan ve sonuç alan bir oda olacağız. Didim esnafının karşı karşıya olduğu sorunları çok iyi biliyoruz: artan maliyetler, düşen alım gücü, sürekli artan kiralar, sezonluk dalgalanmalar, ruhsat ve belediye işlemlerinde yaşanan sıkıntılar. Bu sorunların çözümü için; belediyemizle, resmi kurumlarla ve ilgili tüm paydaşlarla güçlü bir iletişim ve diyalog içinde olacağız. Kadın girişimci esnaflarımızı, genç esnaflarımızı, sanayi ve hizmet sektöründeki tüm kardeşlerimizi oda yönetiminin aktif bir parçası haline getireceğiz. Aylık istişare toplantılarıyla, her meslek grubunun sesini duyan, ortak akılla karar alan katılımcı bir yönetim anlayışını hayata geçireceğiz.” dedi.

MHP Didim İlçe Başkanı görevden alındı
MHP Didim İlçe Başkanı görevden alındı
İçeriği Görüntüle

Didim Esnaf Odasi Baskan Adayi Yaba Yol Arkadaslarini Tanitti 629923 33700C1680B120D31D662553037E950B

“ODA, ESNAFIN AYAĞINA GİDECEK

Başkan adayı Yaba, koltuk için değil hizmet için yola çıktıklarını belirterek “Bu bir makam yarışı değil, bir sorumluluk ve hizmet yolculuğudur. Bu yolculukta sözümüz nettir: Şeffaflık, Dürüstlük, Hesap verebilirlik. Rengimiz mavi. Çünkü mavi, güvenin, istikrarın ve birlikteliğin rengidir. Desteklerinizle, Didim esnafının hak ettiği güçlü, saygın ve etkili odayı hep birlikte inşa edeceğiz. Bugün burada yalnızca bir başkan adayının tanıtımını yapmak için toplanmadık. Bugün aynı zamanda Didim esnafının her sokağını, her mahallesini, her sektörünü temsil eden güçlü bir yönetim kurulu kadrosunu sizlerle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu ekip, sanayide alın teri döken ustamızdan, pazarda tezgâh açan emekçimize: küçük dükkan sahibinden hizmet sektöründe gece gündüz çalışan esnafımıza kadar Didim'in gerçek sahiplerinden oluşmaktadır. Hepsi bu ilçede yaşayan, bu ilçeden kazanan ve bu ilçeye borcu olduğunu bilen arkadaşlarımızdır. Bizler koltuk için değil, hizmet için yola çıktık. Yönetim anlayışımız "ben yaptım oldu değil; istişare eden, dinleyen, çözüm üreten bir anlayıştır. Bu nedenle oluşturduğumuz yönetim kurulu, sadece isimlerden ibaret değil; sahayı bilen, esnafın derdini birebir yaşayan, sorumluluk almaktan kaçmayan bir kadrodur. İnşallah 15 Şubat'tan sonra bu ekip ile birlikte, oda kapılarını sonuna kadar esnafımıza açacağız. Esnafın odaya gitmek zorunda kaldığı değil, odanın esnafın ayağına gittiği bir dönem başlatacağız.” ifadelerine yer verdi.

Didim Esnaf Odasi Baskan Adayi Yaba Yol Arkadaslarini Tanitti 629923 7787F50Fb2563Fd772Afcec40E14Bcc9

“BU KADRO ESNAFIN SESİ OLACAK”

Yaba sözlerinin sonunda birliktelik mesajı vererek “Birlikte karar alacak, birlikte üretecek, birlikte başaracağız. Çünkü biz biliyoruz; güçlü başkan, güçlü ekip olmadan olmaz. Güçlü oda da, ancak güçlü ve samimi bir yönetim kurulu ile olur. Bugün sizlere gururla tanıttığımız bu kadro, Didim esnafının sesi, güvencesi ve yarını olacaktır. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin.” dedi.

Konuşmasının sonunda Yaba, 11 kişilik yönetim kurulu ile 3 kişilik denetim kurulu üyelerini basına ve kamuoyuna tanıttı.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN