Türkiye’nin dört bir yerinde anaokulları olan 1984 Avrupa Güzeli Neşe Erberk’in  Aydın’daki şubesinde 6 ay önce büyük bir skandal yaşandı Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde 13 yıldır hizmet veren Erberk'in adını taşıyan kreş, şiddet görüntüleriyle gündeme geldi. Kreşte grup sorumlusu olarak çalışan öğretmen Ayça Ç. ve çocuk bakıcısı Buse G.'nin çocuklara sert tutum ve davranışlarda bulunarak şiddet uyguladığı iddia edildi. Kreşe bırakılan çocukların evde oyun oynarken farklı davranışlar sergilemesi üzerine aileler durumdan şüphelendi. Cocuklara Siddet Skandaliyla Gundeme Gelmisti O Kresin Ismi Degisiyor 472517 D1A30E1475Dbc1Ce44Dac238D45996E7

Aydın'da son durum! Akın akın geliyorlar... Aydın'da son durum! Akın akın geliyorlar...

170 BİN LİRA CEZA KESİLDİ 
Aileler çocukları ile pedagog eşliğinde görüştüklerinde, çocukların kreşteki görevlilerin uygun olmayan davranışlarını ailelerine anlattı. Anaokulunda görevli 2 kişinin öğrencilere fiziki ve psikolojik şiddet uyguladığı kan donduran anlar kameralardan da tespit edilirken bunun üzerine aileler kreş hakkında savcılığa giderek sorumlular hakkında şikayetçi oldu. Hakkında soruşturma başlatılan Ayça Ç.'nin de işine son verilirken olaya göz yumduğu iddiasıyla okul yönetimi de soruşturmaya dahil edildi. Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce yapılan idari soruşturmada kreşe 170 bin lira ceza uygulandı. 

Cocuklara Siddet Skandaliyla Gundeme Gelmisti O Kresin Ismi Degisiyor 472517 872748Ac490Bc8928C1Fa1Cd96C7Dba8

EL DEĞİŞTİRDİ 
Olayla ilgili soruşturmanın tamamlandığı ve iddianame hazırlanarak yargılama sürecine geçilmesi beklenirken kreşle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kreş yönetimi yapılacak olan yargılama sonucunda ceza alma durumunda kreşin kapanması gerekeceğinden buna karşı önlem almak amacıyla kreşin işletmesini devrettiği öğrenildi. Yaşanan skandaldan dolayı öğrenci sayısı oldukça azalan kreşin bir süre önce faaliyetlerini durdurduğu belirtilirken kreşte isim değişikliğine gidilerek yenilenen kadrosuyla yakında tekrar hizmet vermeye başlayacağı kaydedildi. 

Şiddet Kopya

Kaynak: HABER MERKEZİ