CHP Aydın İl Başkanlığı, AK Parti Hükümeti’nin politikalarını basın açıklamasıyla protesto etti. Efeler ilçesindeki İl Başkanlığı binası önünde düzenlenen protesto eylemine CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, Gençlik Kolları İl Başkanı Ufuk Gündoğdu, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partililer ve emekli vatandaşlar katıldı.

“EMEKÇİ VE EMEKLİ KADERİNE TERK EDİLMİŞ”
Partililerinin alkışları eşliğinde kürsüye çıkan CHP İl Başkanı Saatçı, “Emekliyi, emekçiyi yoksulluğa ve sefalete sürükleyen, kaderiyle baş başa bırakan bu zihniyete karşı bugün yan yanayız, omuz omuzayız. Bugün burada yoksulluğa mahkûm edilen emeklilerin, alın teri yok sayılan emekçilerin, geçim derdiyle ezilen milyonların haykırışı olmak için toplandık! AKP iktidarının yarattığı yoksulluk döneminde artık emekçi de emekli de çaresizliğe mahkûm bırakılmış, yaşam nefesi ellerinden alınmış ve kaderine terk edilmiştir. İktidarın yarattığı bu düzen, bilinçli bir yoksullaştırma politikasıdır! Yoksulluğu bitirme değil yönetme politikasıdır. Sefaleti kendi milletine dayatmasıdır. Ve tüm bu tercilerin sebebi de, adı da AKP iktidarıdır.” diye konuştu.
“VİCDAN YOK, MERHAMET YOK”
Ülkede pazardan sebze ve meyvelerin taneyle alınmaya başlandığını kaydeden CHP’li Saatçı, “Öğrenciler okuyabilmek için, ailelerine destek olmak için, iş kuyrukları oluşturmaya başladı.
Kış geldi, sokaktan toplanan çalı çırpıyla ısınmaya çalışan ailelerin sayısı aldı başını gitti. Anne ve babanın başı çocuklarının karşısında başı öne eğilmeye alıştı. Kiralar ödenemez hale geldi, 50 metrekarelik yerde 4 kişi kalan öğrenci torunlarına el uzatamayan büyüklerimiz çaresizlik içinde yaşamaya başladı. Bir ekmeği 3 kişi paylaşıp öğün geçiren ailelerin sayısı ise arşa ulaştı. Emekliler sokakta kalmamak için ne olduğu belli olmayan pansiyonlarda kalmaya başladı, AKP’li bakan çıkıp kendi tercihleri diyerek yüz yılın karası, utanç dolu laf etti.
Fikri neyse zikri de odur hesabı bu iktidar emekliyi ve emekçiyi yaşatmaya değil, başının çaresine bak diyerek dertleriyle baş başa bıraktı. İnsanca yaşamı göz ardı ettiler, ahlaki dengeyi ise yerinden ettiler. Enflasyon rakamları düşük çıksın diye TÜİK’e talimat verip yalan rakamlarla ülkenin gerçeklerini gizlediler. Simit çay hesabı yaparak geçmişinde şov yapanların bugün bunların aldıkları ahların, çektirdikleri cefaların sınırı yok. Vallahi de billahi de utanma yok, vicdan yok, merhamet yok. Kuldan utanmaz, Allah’tan korkmaz bu zihniyetin yatacak yeri de yok.” şeklinde konuştu.

“VALLAHİ DE BİZ KAZANACAĞIZ”
Emekliyi açlığa, borca, halkı çaresizliğe mahkûm eden bu düzene isyan ve itiraz ettiklerini dile getiren Saatçı, “Bu halk sadaka istemiyor! Bu halk lütuf istemiyor! Bu halk hakkını istiyor! Ve bizler halkımızın hakkını omuz omuza bir sıkılı yumruk misali söke söke alacağımız günler yakındır. İnsanca yaşam hakkını savunmaya, hakkı alınanı geri almaya, bu adaletsiz düzeni değiştirmeye geliyoruz! Bu düzen değişecek! Bu yoksulluk bitecek! Bu halk kazanacak! Bu insafsızlara, bu vicdansızlara, bu emek düşmanı AKP iktidarına karşı bu düzeni değiştireceğiz. Emekli büyüklerim, emekçi kardeşlerim, değerli hemşerilerim her birinize sesleniyorum. Evinde dertli bir şekilde oturan aile büyüklerim, evladının beslenme çantasına yokluktan ne koyacağını bilmeyen, evde kuracağı sofrada çaresizlik içinde kalan annelerimiz sizlere sesleniyorum. Umudunu yitiren genç kardeşlerim sizlere sesleniyorum.
Evlerinden, telefonlarından bizleri şu an dinleyen, bugün yaptığımız açıklamaları okuyan her bir vatandaşımıza sesleniyorum. Eşinize, dostunuza, komşunuza herkese söyleyin.
Büyük bir inançla, söyleyin. Vallahi de billahi de biz kazanacağız. İnsanca yaşam hakça düzeni biz getireceğiz. Emekli maaşını bir asgari ücret düzeyine getireceğiz. Emekçinin, emeklinin hakkını alacağız. Gençlerimizin geleceğe dair kaygılarını ortadan kaldıracağız.
Bu milleti hep beraber hep beraber ayağa kaldıracağız. Vallahi de başaracağız, billahi de başaracağız. Cumhuriyet halk partisi iktidarı ile halkın yüzünün güleceği yarınları hep beraber inşa edeceğiz. Karanlığı yaratanlardan hesap soracağız ne bir santim eğileceğiz ne bir adım geri atacağız. Ayşe teyzenin, Mehmet amcanın dertleriyle uykusuz kaldıkları gecelerin de hesabını soracağız. Her karanlık gecenin bir sabahı var. Ve o sabah bir avuç saray ve şürekasının değil milletin olacak milletin.” ifadelerini kullandı.
“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”
2026 yılının geçim değil seçim yılı olacağını belirten Saatçı, “Mücadelemiz her gün devam edecek. 8 Ocak Perşembe günü ilçelerimizde sürpriz bir eyleme daha imza atacağız. Hafta sonu tüm ilçelerimizde yine eş zamanlı kahvelerde, çarşı ve pazarlarda, sahada olacağız. Önümüzdeki hafta içi emekçi kardeşlerimiz, emekli büyüklerimizle bir araya gelerek onlarla beraber çalışmalarımıza devam edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel liderliğinde ülkemizin her bir köşesinde verilen mücadeleye CHP Aydın Örgütleri olarak tüm kadrolarımızla Aydın’da emekçi ve emeklilerimiz ile yan yana, omuz omuza durarak devam edeceğiz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz.” dedi.




