Koçarlı Belediye Başkanlığı’na seçilen Özgür Arıcı, Koçarlı İlçe Seçim Kurulu Başkanı, hakim Reyhan Akyüz’den mazbatasını aldı. Arıcı’ya mazbatasını teslim eden Akyüz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun tepkisi ile yeniden gündeme gelen Aydın Adliye binasının depreme dayanıksızlığı ve fiziki yetersizliği ile ilgili konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adliye binasının depreme dayanıksız olduğunu dile getirmesini, sosyal medyaya yansıyan görüntülerde duyduklarını anlatan Akyüz, adliye binasının bundan sonra da gündemde kalması için açıklama yaptı.

Akyüz, “Depreme dayanıklı olmamasının yanında, depreme dayanıklı olmayan binada yüzlerce yargı çalışanı, yargı emektarı orada hizmet vermek durumunda. 2012 yılında İncirliova, Koçarlı adliyeleri kapandıktan sonra Aydın Adliyesi’nin iş yükü katlanarak artmış, şimdiki nüfus artışı, değişen sosyal kültürel durumlar itibariyle iş yükü şiddetle artmakta, her yıl katlanarak artmakta. Buna bağlı olarak binanın sıkışmışlığı içerisinde, yeni mahkemeler kurulamamakta, üç mahkemenin yapacağı işi bir mahkeme, bir hakim, üç katip kurtarmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Yaman, vekilleri, esnaf kredisiyle ilgili göreve çağırdı Başkan Yaman, vekilleri, esnaf kredisiyle ilgili göreve çağırdı

Adliye binasının depreme dayanıklı olmamasının yanında, yargı çalışanlarının o iş yükünün altında ezildiğini iddia eden Akyüz, bunun binanın sıkışmışlığı ve yeni mahkemelerin kurulamaması nedeniyle olduğunu tekrarladı.

Akyüz, “Bir duruşma salonunu 2 ya da 3 mahkemeye kullanmak zorunda kalıyor. Sonuç itibariyle bu yargı süreçlerini uzatan bir durum haline geliyor” diye konuştu.

Yeni adliye binasının yapım sürecinde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yerel yönetimler olarak karar vericilerle birlikte çalışmaya hazır olduğunu demesini şahsen beklediğini kaydeden Akyüz, yemekhanede mazbata verilmesinin sebebinin adliye binasının bir zorunluluğu olduğunu, adliyenin başka konferans salonu veya büyük bir salonunun olmadığını sözlerine ekledi.

433222496 7330063843778248 1730983991086199255 N

Muhabir: EMRAH DİNÇER