Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan 2026/148 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Aydın’daki mülki idare kadrolarında önemli değişiklikler yapıldı. Kararname kapsamında Bozdoğan Kaymakamı Yunus Emre Polat, Bilecik’in Yenipazar ilçesine atanırken, Bozdoğan Kaymakamlığı görevine ise Tunceli’nin Ovacık ilçesinde görev yapan Hüseyin Şamil Sözen getirildi. Memleketi Aydın’a kaymakam olarak dönen Sözen’in atanması bölgede memnuniyetle karşılandı.

MEMLEKETİNE KAYMAKAM OLARAK DÖNDÜ
Nazilli doğumlu olan Hüseyin Şamil Sözen, yayımlanan kararnameyle birlikte Bozdoğan Kaymakamlığı görevine atandı. Aydınlı bir bürokratın kendi memleketinde görev yapacak olması, ilçe halkı tarafından da olumlu karşılandı. 1995 yılında Nazilli’de dünyaya gelen Hüseyin Şamil Sözen, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2018 yılında mezun olan Sözen, İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılında gerçekleştirilen Kaymakam Adaylığı Sınavı’nı birincilikle kazanarak mülki idare amirliği mesleğine adım attı.
Meslek hayatına Aydın Valiliği’nde kaymakam adayı olarak başlayan Sözen, Zonguldak’ın Çaycuma ve Balıkesir’in Havran ilçelerinde kaymakam refikliği yaptı. Isparta ve Çankırı’da teftiş stajlarını tamamlayan Sözen, daha sonra Aksaray’ın Ağaçören ve Ordu’nun Akkuş ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu.
DEPREM BÖLGESİNDE KRİTİK GÖREV ÜSTLENDİ
Mesleki gelişimi kapsamında İngiltere’de INTO City of London’da altı ay boyunca dil eğitimi alan Sözen, 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’ın Samandağ ilçesinde üç ay süreyle koordinatör kaymakam olarak görev yaptı. Deprem bölgesindeki çalışmalarıyla dikkat çeken Sözen, Kaymakamlık Kursu’nu da “Üstün Başarılı” derecesiyle tamamladı.
BOZDOĞAN’IN YENİ KAYMAKAMI OLDU
Denizli’nin Çameli ve Ardahan’ın Posof ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulunan Hüseyin Şamil Sözen, son olarak Tunceli’nin Ovacık ilçesinde görev yapıyordu. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bozdoğan Kaymakamlığı’na atanan Sözen, önümüzdeki günlerde yeni görevine başlayacak. İleri seviyede İngilizce bilen Hüseyin Şamil Sözen, spor ve sinemaya olan ilgisiyle de tanınıyor. Sözen, hâkim olarak görev yapan Büşra Purtul Sözen ile evli.



