Daha genç bir Harbiye öğrencisi iken, yüksek ideallerle, gönlü Türklük aşkı ve ülküsüyle dolu, ufku geniş bir insan olarak temayüz eden Rahmetli Başbuğumuz, son nefesini verinceye kadar da bu vasıflarıyla ülkesine ve milletine hizmet etmiştir.
Anadolu ve Türk Dünyası, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i de Türk tarihinin kahramanlar halkasının bir mücevheri olarak eminiz ki asla ve asla unutmayacak ve aziz hatırasını ilelebet yaşatacaktır.
Büyük Türk Milliyetçisi Alparslan Türkeş, inanç, bilgi, cesaret ve kararlılık gibi önemli özelliklere sahip olan değerli bir şahsiyet olarak tehlikelere ve tüm zorluklara karşı cesaretle göğüs germiş ve ömrü boyunca yılmadan, yorulmadan azimli bir şekilde inandığı Türk-İslam davası uğruna çalışmayı son nefesine kadar devam ettirmiştir
 Cennet mekân Başbuğumuz Alparslan Türkeş, hayatı boyunca Türk milletinin birlik, beraberlik ve huzuru için Türk milleti ve Türk dünyasına hizmet etmeye devam etmiştir. Liderliği, azmi ve bilgisiyle herkes tarafından takdirle karşılanan Başbuğ Alparslan Türkeş, Türk-İslam âleminde milyonlarca yüreğin sevgisini ve saygısını kazanmış, onun fikirlerine ve mücadelesine gösterilen hürmet ve takdir her geçen gün daha çok artmıştır. Ülkücü Gençlik, şahadetin, sadakatin, iradenin ve inancın Türk milliyetçiliği ile buluşma noktasıdır.
Kendisi Türk siyasi tarihine damga vurmuş, devlet adamı olmanın ne demek olduğunu dünden bugüne ziyadesiyle göstermiştir. Fikirlerine, mirasına sahip çıkmak ve daha da ileri götürmek bizim için kutlu bir yolculuk. Hayalimiz Başbuğumuzun izinde, Milliyetçi, Milli bir Türkiye, çağın ilerisinde bir memleket.
Dünden bugüne binlerce Türk genci, milletine bağlılığın ve hizmetin ilk heyecanını Başbuğumuz Alparslan Türkeş’ in emaneti olan Ülkü Ocaklarında yaşamıştır. Yine Allah’ın izniyle binlerce genç bu heyecanı ocaklarımızda yaşayacak, Türk bayrağını dalgalandıracaktır.
Yolunda ve davasında ilerlemekten şeref duyuyor, emaneti olan kutlu sancağımızın bir ömür nöbetini sürdürecek olmak ile iftihar ediyoruz.
Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş yolundan hiç dönmemiştir.
Hiçbir menfaat vaadine aldanmamıştır.
Satanlardan, korkanlardan, yılanlardan, yorulanlardan, ilk zorlukta vazgeçenlerden hiç olmamıştır.
O, inanmış ve davasına sevdalı bir yürekti.
O, Türkiye’nin en çalkantılı devirlerinde istikrar ve ümit ışığıyla çevresini aydınlatmıştı.
Ona gönül ve vefa borcumuz ziyadesiyle fazladır.
“Merhum Türkeş’in iki büyük eseri olan Milliyetçi Hareket Partisi’yle Ülkü Ocakları emin ellerdedir, ehil yüreklere teslimdir!”
Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının yıldönümünde merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i, Ülkücü şehitlerimizi, fani hayattan göç etmiş Ülküdaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yad ediyorum.
“Hepiniz birer Türk Bayrağı’sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin ve yere düşürmeyin.”