Toplantının açılış konuşmasını Söke Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Güneyyaka Mahalle Muhtarı olan Ali Çıtak yaptı. Seçimlerin ardından tüm muhtarları bir araya getiren Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Ali Çıtak; “Yeni dönemin Başkanımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu dönemde 25 yeni muhtarımız var. Muhtarların siyaseti olmaz, hizmeti olur. Bizler halkımız ile belediyemiz başta olmak üzere diğer kurumlarla aracıyız, köprüyüz. Bu bilinçle çalışacağız. Yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Baskan Arikan Muhtarlarla Bir Araya Geldi 462649 9Be7076Ca87E946Ba6198491661F3939

“HİZMET VE PROJE ÜRETİYORUZ”

Söke’nin mücavir alanının bin kilometrelik bir alan, Söke Belediyesi’nin hizmet götürdüğü alanın diğer ilçelerden daha geniş olduğunu belirten Söke Belediyesi Muhtarlar Müdürü Velittin Tekeli, “Yeni dönemde başarılı işleri, el birliğiyle yapacağımıza inanıyorum. Müdürlüğümüz, muhtarlarımızla sürekli irtibat ve işbirliği içinde olacak.” diye konuştu.

Yıllar sonra eklendi! Kuyucak’ın tabelasında artık T.C var... Yıllar sonra eklendi! Kuyucak’ın tabelasında artık T.C var...

Baskan Arikan Muhtarlarla Bir Araya Geldi 462649 F2D4Cadaf95Ef6Ef475C1938A3B8D626

Yeni hizmet döneminin herkese hayırlı olması dileklerini ileten Başkan Arıkan, “Alınmış en yüksek oyla halkımızın takdiri ile göreve seçildik. Başkan olarak geçtiğimiz 9 ayda çok iyi çalıştık, devlet aklıyla hareket ettik. Önümüzdeki süreçte de aynı tarzda çalışmaya devam edeceğiz. Ülke yönetimi, ekonomi ve dış politikadaki yanlışlar ortada. Genel siyasete ekonominin bizim için önemine değinmek için giriyorum. Bizim gelirlerimizin kısıtlı olduğunu muhtarlarımız da bilmeli. Merkezi iktidardan belediyelere gereken para aktarılmıyor. Tüm bunlara rağmen hizmet ve proje üretiyoruz.” şeklinde konuştu.

Baskan Arikan Muhtarlarla Bir Araya Geldi 462649 B598Da115Da74Db4Ede1Af2A8D6A17A8

“BELEDİYEDE MUHTARLARA MÜDÜRLÜK”

Başkan Arıkan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Mahallelerimizin elbette ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçlarda halkın geneline ve kamuya hitap eden hizmetler öncelik olmalı. Bizim sorumluluk ve görev alanımız dahilinde işleri yapmak zorunluluğumuz. Taleplerinizi, sorunlarınızı bizlere her zaman iletebilirsiniz. Biz hissiyat ve dedikodularla yönetmeyeceğiz. Hizmetin nereden geldiği önemli değil. Hizmeti nereden alabiliyorsanız diyalog halinde olun. Bazı talep ve sorunlar Büyükşehir Belediyemizi ilgilendirecektir. Büyükşehir Belediyemizle ilişkilerimiz çok güzel. İşbirliği içinde çalışıyoruz. Bu talepleri Büyükşehir birim amirlerine iletebileceğiniz gibi, bizlere de rahatlıkla iletebilirsiniz. Muhtarlar Müdürlüğümüz etkin bir şekilde çalışacak. Halkımıza hizmet için değerli muhtarlarımızla birlikte çalışacağız.”

Baskan Arikan Muhtarlarla Bir Araya Geldi 462649 35A6A02A2451957B3038587A45C3A438

“TEK KADIN MUHTARA ÇİÇEK VE ROZET”

Yapılan konuşmaların ardından 49 Mahalle Muhtarı içinde tek kadın muhtar olan, merhum muhtar Ahmet Yöntem’in kızı Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Huriye Yöntem Malgaz’a çiçek takdim edildi. Muhtar Huriye Yöntem Malgaz’a muhtarlık rozetini Başkan Arıkan taktı. Dernek Başkanı Çıtak, “Daha düne kadar birlikte çalıştığımız merhum kardeşimiz Ahmet Yöntem’in kızı, aramızda tek kadın muhtar oldu. O tüm muhtarların kardeşi, hep birlikte ona destek olacağız” dedi.
Başkan Arıkan ise Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Huriye Yöntem Malgaz’ı tebrik ederek; “Gönül isterdi ki pozitif ayrımcılık yaparak, daha fazla kadın muhtarımız seçilebilseydi. Bu anlamda başarılı olan Muhtarımızı bir kez daha kutluyorum. Başarılı olacağına inancım tam.” ifadelerini kullandı.

Baskan Arikan Muhtarlarla Bir Araya Geldi 462649 28Df7Db0Fc33D206F201B1Cc07135158

Kaynak: HABER MERKEZİ