Basında Sansürün Kaldırılışı'nın 117’nci yıl dönümünde Aydın’da anlamlı bir buluşma gerçekleşti. Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, AYSO Genel Sekreteri Çetin Aykırı ile birlikte Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ni (ABGC) ziyaret ederek gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı. Maraş, ABGC Başkanı Ümit Özmen ve cemiyet üyeleri tarafından karşılandı.

Ayso Baskani Marastan Gazetecilere Anlamli Ziyaret Basin Ozg 680704 5C829B

ÖZMEN: “BUGÜN BİZİM İÇİN BAYRAMDAN ÇOK DAYANIŞMA GÜNÜ”

Ziyarette konuşan ABGC Başkanı Ümit Özmen, 24 Temmuz'un yalnızca kutlama günü olmadığını belirterek basının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Özmen, "Bugünleri bizim kutladığımız bir etkinlik değil, biz bugünleri dayanışma günü olarak görüyoruz. Benden önce görev yapan cem başkanımız da dahil olmak üzere buradaki asıl hedefimiz, basının yaşadığı zorlukları kaynaşma, dayanışma ve birlikte çözmeye çalışmaktır" dedi.

Türkiye’de sansürün farklı şekillerde devam ettiğini ifade eden Özmen, "Sansür her ne kadar kaldırılmış gibi görünse de maalesef hâlâ oto-sansür olarak devam ediyor. Bu gerek siyasi yapılar, gerek ekonomik yapılar gerekse ülkenin genel şartlarıyla ilgili olduğu için tam anlamıyla özgür olduğumuzu söyleyemeyiz" diye konuştu.

Ayso Baskani Marastan Gazetecilere Anlamli Ziyaret Basin Ozg 680704 C860Ca

“YEREL BASIN AYAKTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR”

Basın özgürlüğünün demokratik toplumların temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Özmen, yerel medyanın ayakta kalabilmesi için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak meslek yasasının çıkarılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Özmen, siyasi partilerden sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok kurumla temas halinde olduklarını kaydetti.

Yerel basına destek veren sanayici ve iş insanlarına da teşekkür eden Özmen, "Aydın, birçok bölgeye göre yerel medyaya destek vermeye çalışan bir yapıya sahip. Elbette bu desteklerin daha da artmasını arzu ediyoruz. Çünkü yerel gazetelerin ayakta kalması şehir hafızasının korunması açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Nazilli'de kırsala tarihi hizmet atağı
Nazilli'de kırsala tarihi hizmet atağı
İçeriği Görüntüle

MARAŞ: “SİZLERİ YALNIZ BIRAKMAK İSTEMEDİK”

AYSO Başkanı Gökhan Maraş ise ziyaretin temel amacının gazetecilerin özel gününü kutlamak olduğunu belirtti.

"Basından sansürün kaldırıldığı bir tarih. Öncelikle 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nızı kutlamak istedik. Hem bu vesileyle bir araya gelelim hem de sizleri yalnız bırakmayalım dedik" ifadelerini kullanan Maraş, basının Aydın’ın ekonomik ve sosyal gelişimine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Gazetecilerin üretimden sanayiye kadar kentin tüm dinamiklerini kamuoyuna aktardığını belirten Maraş, "Aydın ekonomisinin büyümesinde, sanayisinin gelişmesinde sizlerin de katkıları var. Bu nedenle bugün burada olmak istedik. Sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Ayso Baskani Marastan Gazetecilere Anlamli Ziyaret Basin Ozg 680704 Fa75D7

“SEÇİM İÇİN TOBB’DAN ONAY BEKLİYORUZ”

Ziyaret sırasında yaklaşan Aydın Sanayi Odası seçimleri de gündeme geldi. Ancak Maraş, seçim tartışmalarını başka bir platformda değerlendireceklerini belirtti.
Maraş, "Önümüzde bir seçim süreci var ancak öncelikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden gelecek onayı bekliyoruz. Şu an seçimlerin kesinleştiğini söylemek mümkün değil. Süreç netleştiğinde basın mensuplarıyla kapsamlı bir toplantı gerçekleştireceğiz" dedi.

Seçim sürecine ilişkin tüm soruların ilerleyen dönemde düzenlenecek toplantıda yanıtlanacağını belirten Maraş, "Bugün seçim konuşmak için değil, sizlerin gününde sizlerle bir arada olmak için buradayız. Bu nedenle tekrar 24 Temmuz Basın Bayramı'nızı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE