CHP’nin 103. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Aydın’ın Efeler ilçesinde geçmiş yıllarda olduğu gibi Atatürk Kent Meydanı’nda çelenk töreni gerçekleştirilmedi.
Her yıl partinin kuruluş yıl dönümünde CHP Aydın İl ve Efeler İlçe Örgütleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılırken, bu yıl herhangi bir tören düzenlenmemesi dikkat çekti.
Atatürk Anıtı’na üzerinde “CHP 103 yaşında” yazan bir çelenk bırakan CHP Aydın eski İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki ve CHP Efeler eski İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sedat Gürbüz, tepkilerini ortaya koydu.

“HİÇ KİMSENİN YAPMADIĞI BİR ŞEYİ YAPMAK İSTEDİK”
Yaşanan duruma tepki gösteren CHP Aydın eski İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki, partinin kuruluş yıl dönümünde örgütün Atatürk’ün huzurunda olması gerektiğini söyledi. Tilki, “Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin 103. yaş günü. Gönül isterdi ki bugün burada CHP’nin il örgütü ve ilçe örgütü, tüm örgütüyle birlikte Atatürk’ümüzün huzurunda olalım, Atamızın emanetine sahip çıkalım ve burada analım. Ama geldiğimiz noktada burada kimse böyle bir inisiyatifte bulunmuyor.
Kişilerin kendi kişisel hesapları olduğunu düşünmekteyiz” dedi. CHP’lilerin parti var olduğu sürece mücadeleye devam edeceğini belirten Tilki, “Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Bizler var olduğumuz sürece CHP var olacak. Biz bu şiarla hareket ediyoruz. Bu bilinci ve sorumluluğu kendimizde gördük. Hiç kimsenin yapmadığı bir şeyi yapmak istedik. Bugün buradayız. Bir kişi de kalsak, iki kişi de kalsak buradayız, yarınlarda da burada olacağız. Nice 103 yaşlara” ifadelerini kullandı.
“CHP YALNIZ DEĞİLDİR”
Çelenk törenine ilişkin açıklama yapan CHP Efeler eski İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sedat Gürbüz ise yapılan etkinliğin hem bir tepki hem de CHP’ye sahip çıkma mesajı taşıdığını söyledi. Gürbüz, “Bugün Cumhuriyet Halk Partisi, baba ocağımız, ikinci evimiz dediğimiz partimizin kuruluşunun 103. yıl dönümü. Gönül isterdi ki burada, önceki yıllarda olduğu gibi onlarca, yüzlerce arkadaşımızla birlikte çelenk koyalım. Biz yaklaşık 10 yıl önce Yılmaz Başkanımızla birlikte görev yaptık.
O dönemde olduğu gibi bu dönemde de biz ikimiz çelenk koyuyoruz” dedi. Yaptıkları etkinliğin bir tepki eylemi olduğunu ifade eden Gürbüz, “Bu gerçekleştirdiğimiz etkinlik hem tepki eylemidir hem de ‘CHP yalnız değildir’ mesajıdır. 103 yıllık çınar; ne olursa olsun, gidenler olur, kalanlar olur, içeriden ve dışarıdan darbeler olur ama CHP Türkiye’nin en büyük partisidir ve baki olarak kalacaktır” diye konuştu.


