Görünen o ki yerel seçimlerde ciddi problem olacak.
* * * Ülkede MHP ile AK Parti, CHP ile İYİ Parti bir ittifak kurma telaşında ama Aydın’da kimsenin kimseyle ittifak beklentisi yok gibi.
* * * İlk kriz geçtiğimiz ay MHP’de yaşandı. Ümmet Akın iki yıldır büyükşehir için çalışıyorum dedi. Bu arada AK Parti’den de büyükşehir aday adayı olanlar vardı. MHP Genel Merkezi (sanki yangından mal kaçırıyormuş gibi) Ümmet Akın’ı aday olarak açıklayınca AK Partililer, “Bu nasıl ittifak? Neyi kimden kaçırıyorsunuz?” şeklide haklı olarak tepkilerini dile getirdi. MHP Genel Merkezinin bu acemiliği belki de Aydın’dan MHP adayı çıkacakken buna engel oldu. 
* * * Burada kesinlikle Ümmet Akın’ın hakkı yenildi. Bir ilçe belediye başkanı olarak büyükşehire aday olma cesareti göstermiş birinin adaylığının geri çekilmesi ancak manevi yönden olgunluğa ulaşmış insanların tahammül edebileceği bir durumdur.
* * * Bunca yıldır siyasetçileri takip ederim. Böyle bir durum karşısında isyan etmeyecek bir siyasetçi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
* * * Büyükşehirde MHP-AK Parti ittifakı görünürde AK Parti’ye bırakıldı. Ama ortada aday yok. En son tahmin 5 Ocak’ta İzmir adayının tanıtım toplantısında Ege adayları da açıklanacak. 
* * * Bir Aydınlı olarak kabul edilemeyecek bir durum. Biz yancı mıyız da Aydın adayı İzmir adayıyla açıklansın. İzmir büyükşehirse Aydın da, Muğla da, Denizli de büyükşehir. Ak Parti eğer böyle bir hata yaparsa yine Aydın’a zerre kadar önem vermediğini / çok ta fazla umurunda olmadığını bir kez daha deklare etmiş olacak. 
* * * İttifakta MHP’ye bırakılan ilçeler aşağı yukarı belli. Şimdi Efeler ve Söke’den hangi partinin adayı desteklenecek? İyi takip etmek lazım.
* * * Gelelim CHP-İYİ Parti ittifakına.
* * * CHP elinde olan ilçeler için adaylarını açıkladı. Büyükşehir Başkanı Ö.Çerçioğlu’nu tekrar aday yaptı. Kulislerde İYİ Parti’nin Efeler ve Nazilli’yi istediği konuşuldu. 
* * * Geçtiğimiz hafta Ö.Çerçiğlu’na sorduğumda, “Şu an genel merkezlerimiz gerekli görüşmeleri yapıyor. Ne karar çıkarsa uyacağız” dedi. Ama Efeler’i bırakmak gibi bir niyetlerinin olmadığının da açıkça altını çizdi.
* * * Kulislerden sızan bilgiler doğruysa Nazilli, Kuyucak, Buharkent, Köşk ve İncirliova’da İYİ Parti adayları desteklenecek.
* * * 3 aydan az kaldı yerel seçimlere.
* * * Daha aday yok ortada.
* * * Kimsenin acele ettiği de yok zaten.