Tuncer’den AYSO için vizyon proje
Tuncer’den AYSO için vizyon proje
İçeriği Görüntüle

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sarıçay Barajı projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Söke’nin Bağarası ve Çalışlı mahallelerinin yaklaşık 1,5 kilometre güneyinde, Sarıçay Deresi üzerinde yükselen baraj, bölgenin uzun vadeli içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol üstlenecek. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, temelden 125 metre yüksekliğe sahip olacak barajın 66 milyon metreküp su depolama kapasitesine ulaşacağını belirtti.

Saricay Barajinda Sona Dogru 684914 37B3D4

1 MİLYON 505 BİN METREKÜP GÖVDE DOLGUSU TAMAMLANDI

Projede önemli bir aşama daha geride bırakıldı. Toplam 1 milyon 632 bin metreküp olarak planlanan gövde dolgusunun 1 milyon 505 bin metreküplük kısmı tamamlandı. Çalışmaların kalan bölümünün de tamamlanmasıyla barajın bölgenin su ihtiyacına yönelik önemli bir kaynak oluşturması hedefleniyor.

Saricay Barajinda Sona Dogru 684914 F6D835

303 BİN KİŞİNİN SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Sarıçay Barajı tamamlandığında başta Söke ve Kuşadası olmak üzere Davutlar ve Güzelçamlı’ya yıllık 21 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlanacak.

Projenin, bölgede yaşayan yaklaşık 303 bin 160 kişinin su ihtiyacının kesintisiz karşılanmasına katkı sağlaması planlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ