Aydın’da siyaset gündemi, hafta sonu düzenlenen toplu açılış programının ardından kentte bırakılan parti bayrakları ve pankartlara kilitlendi.

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, AK Parti mitinginin üzerinden günler geçmesine rağmen söz konusu görsellerin kaldırılmamasını eleştirerek durumu “çifte standart” olarak değerlendirdi.

Aydindaki Bayrak Krizi Nazilliye Sicradi Meydan Chp Bayraklariyla Doldu 633647 508D8803A4374903E91308Ac308B675C

AYDIN GENELİNE BAYRAK ASILDI

Yaşananlara tepki gösteren Saatçı’nın, misilleme kararı alarak CHP Gençlik Kolları’na Aydın genelinde bayrak asılması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Nazilli'de afiş krizi: Gençlik kolları başkanı gözaltına alındı
Nazilli'de afiş krizi: Gençlik kolları başkanı gözaltına alındı
İçeriği Görüntüle

Bu talimat doğrultusunda Nazilli’de CHP İlçe Gençlik Kolları, gece saatlerinde meydanlarda çalışma yaptı. Özellikle İstasyon Meydanı’nda, parti binasının bulunduğu alan CHP bayraklarıyla donatıldı.

Aydindaki Bayrak Krizi Nazilliye Sicradi Meydan Chp Bayraklariyla Doldu 633647 4973B6172Ce1Be23A9650576Abba4353

“TALEBİMİZİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDUK”

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Koç,

“Eşitlik, adalet ve demokratik kamu düzeni talebimizi bir kez daha kararlılıkla ortaya koyduk. Cumhuriyet Halk Partisi mitinglerinin hemen ardından bayraklarımızın toplatılması konusunda gösterilen hassasiyetin, AK Parti söz konusu olduğunda yok sayılmasını kabul etmiyoruz. Bu çifte standarda karşı sessiz kalmıyoruz. Genel Başkanımızın ve örgütümüzün onurunu, emeğini ve mücadelesini sahiplenerek; ilçe binamızın önünü gururla bayraklarımızla donattık. Bu duruş, yalnızca bir bayrak asma değil; adalete, eşitliğe ve demokrasiye sahip çıkma iradesidir." dedi.

Muhabir: M.NAZLI ALTINAYAR