Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Mehmet Akbal, odanın sosyal medya hesabından kasaplarla ilgili açıklama yaptı. Kasap esnafına dikkatli olmaya çağıran Akbal, “Son zamanlarda kasap işletmelerinin mevzuata aykırı sucuk ürettiği, etiketsiz olarak sucukların asıldığı ve aynı zamanda sucukların hijyenik olmayan koşullarda muhafaza edildiği ile ilgili ihbar ve şikayetler gelmektedir. Bilindiği üzere; Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği’nin 9’uncu maddesinin 14’üncü fıkrası gereği, kasap gibi perakende işletmelerde sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk ve et ürünleri üretimi yasaklanmıştır.” dedi.

Karacasulu Muhtar AYDEM'e isyan etti: "Bu ahşap direkler bu çağa yakışmıyor"
Karacasulu Muhtar AYDEM'e isyan etti: "Bu ahşap direkler bu çağa yakışmıyor"
İçeriği Görüntüle

Aydinda Sucuk Uyarisi 615239 E325624F3D54Bc9Fce94314324C972E8

ONAYLI TESİS

Sucuk, salam, sosis ve pastırma gibi ürünlerin sadece Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden onaylı üretim tesislerinde üretilmesi gerektiğini hatırlatan Akbal, işletmelerde konuyla ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve aynı zamanda hijyen gerekliliklerinin de sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ