Efeler ilçesindeki özel bir lisede iddiaya göre, bir öğrenci silahla okula geldi. Olayın ardından ortaya atılan “milletvekili yakını” iddiası ise tartışmaları daha da büyüttü.

Öte yandan iddiaları gündeme taşıyan gazeteci Yelis Ayaz’ın tutuklanması da tartışmaları farklı bir boyuta taşıdı.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye iki ayrı soru önergesi sundu.

CİMER BAŞVURULARI VE ÇELİŞKİLER GÜNDEMDE

Karakaş, önergelerinde olayla ilgili CİMER’e kaç başvuru yapıldığını, bu başvuruların hangi kurumlara yönlendirildiğini ve ek delillerin incelenip incelenmediğini sordu. Karakaş, başvurular kapsamında herhangi bir idari soruşturma başlatılıp başlatılmadığının da açıklanmasını istedi.

Önergede dikkat çeken başlıklardan biri ise Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün daha önce yaptığı “herhangi bir şikâyet bulunmadığı” yönündeki açıklama oldu. Karakaş, sonradan ortaya çıkan çok sayıdaki CİMER başvurusu ile bu açıklama arasındaki çelişkinin gerekçesinin kamuoyuna açıklanmasını talep etti.

AK Partili Savaş, “19 Mayıs, bağımsızlık ruhunun sembolüdür”
AK Partili Savaş, “19 Mayıs, bağımsızlık ruhunun sembolüdür”
İçeriği Görüntüle

Aydinda Lisede Silah Iddiasi Mecliste 663338 01Db22

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı’na yöneltilen sorularda ise olayla ilgili müfettiş görevlendirilip görevlendirilmediği gündeme taşındı. Okuldaki güvenlik kamera kayıtlarının incelenip incelenmediği, öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin ve okul yönetiminin ifadelerine başvurulup başvurulmadığı da sorular arasında yer aldı.

Karakaş ayrıca özel öğretim kurumlarında yapılan güvenlik denetimlerinin sıklığını ve söz konusu okulda son 5 yılda kaç denetim gerçekleştirildiğini de sordu.

“NÜFUZDAN BAĞIMSIZ İNCELEME” VURGUSU

Önergede dikkat çeken bir diğer başlık ise “siyasi veya kamusal nüfuz” iddiaları oldu. Öğrenci güvenliğini ilgilendiren olaylarda inceleme süreçlerinin bağımsız şekilde yürütülmesini güvence altına alan mekanizmaların olup olmadığı da TBMM gündemine taşındı.

Kaynak: HABER MERKEZİ