Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurarak nitelikli hırsızlık yapan şebekeye yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Aydın’ın da aralarında bulunduğu 7 ilde düzenlenen eş zamanlı baskınlarla, uzun süredir faili meçhul olan kasa hırsızlıkları aydınlatıldı.

30 FABRİKADAN 150 MİLYON LİRALIK VURGUN

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre; son 6 ay içerisinde Denizli ve çevre illerde, aynı yöntem ve taktikle gerçekleştirilen 30 ayrı fabrika kasa hırsızlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin titiz çalışmasıyla çözüldü. Saatler süren kamera incelemeleri sonucunda olayların örgütlü ve planlı şekilde yapıldığı belirlendi.

Otoyolda zeytinyağı kaçakçılarına jandarma engeli
Otoyolda zeytinyağı kaçakçılarına jandarma engeli
İçeriği Görüntüle

7 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Yapılan çalışmalar neticesinde kimlikleri tespit edilen 19 şüpheli, Denizli, İstanbul, Aydın, Muğla, Ordu, Diyarbakır ve Bitlis’te 31 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile yüklü miktarda nakit para ele geçirildi.

SPİRAL MAKİNESİYLE KASALARI KESTİLER

Örgüt üyelerinin yakalanmamak için kar maskesi taktıkları, fabrika kasalarını ise olay yerinde spiral makinesiyle dakikalarca keserek açtıkları ortaya çıktı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde şüphelilerin soygun sırasında sergiledikleri rahat tavırlar pes dedirtti.

11 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 19 şüpheliden 11’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ