Türkiye arı varlığının yarıya yakınını barındıran Ege Bölgesi'nde Aydın, Temmuz ayından başlayarak bir sonraki yılın Mayıs ayına kadar başta Karadeniz olmak üzere diğer bölgelerden gelen arıcıların akınına uğruyor. Kent, iklim ve bitki örtüsü avantajı ile yılın büyük bölümünde arıcılar için çekim merkezi oluşturuyor. Koloni varlığı ve koloni başına bal verimliliğiyle Türkiye'de ilk dörtte yer alan Aydın, Türkiye'nin arı geliştirme merkezi olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Her yıl kentten 150 bin koloni civarında arı diğer illere satılıyor.

6 BİN TON BAL ÜRETİMİ 

Aydın’ın dünyanın arıcılık merkezi olma yolunda ilerlediğini belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, "Aydın'da her yıl 10 bin aracıya ev sahipliği yapıyoruz. 12 ay arıcılığın yapıldığı kentimizde 350 bin kovan arı bulunuyor. Yıllık 6 bin ton üretimle Türkiye üretiminde 4. sıradayız. Aydın, ülkemizin en iyi arı gelişim sahası. Aydın, 81 ilin içerisinde, arı fiyatını belirleyen il statüsünde. Her yıl ortalama 150 bin kovan arı satışıyla ülkemizde arıcılığın gelişimine önemli katkı sağlıyoruz" dedi.
Muhabir: Yazar Silinmiş