Genellikle dağlarda kendiliğinden yetişen ve olgunlaşarak kahverengiye döndükten sonra tüketilen beşbıyık meyvesi, pazar tezgahlarında yerini aldı. Kasım aylarında toplanmaya başlanan ve kış aylarında tüketilen beşbıyığın faydalarını bilenler ise rağbet göstermeye başladı.

Aydin Daglarindan Gelen Lezzet Besbiyik Meyvesi Tezgahlarda Yerini Aldi 1C665095011B196B8D8288598363C513

Kahverengi görünümü ve yumuşak yapısıyla dikkat çeken muşmulanın tam bir şifa deposu olduğunu ifade eden pazarcı esnafı Emrah Karaçoban; "Muşmulalarımız Ambarcık köyünden geliyor. Bunları dağ armudu il aşılayarak üretiyoruz. Dağlarda kendiliğinden yetişiyor genelde. Bol şifalı bir meyve, çekirdeklerini yutabiliyorsun. Çekirdekleri zarar vermiyor. Sağlığa iyi geliyor.

Aydin Daglarindan Gelen Lezzet Besbiyik Meyvesi Tezgahlarda Yerini Aldi Fbc04Abe8Fa616Cb901Ae84507442D86

Türkiye'nin en sakin 10 ilçesi açıklandı: Aydın’dan o ilçe listede
Türkiye'nin en sakin 10 ilçesi açıklandı: Aydın’dan o ilçe listede
İçeriği Görüntüle

Faydaları çok. Karaciğerdeki toksinlerin vücuttan atılmasını destekliyor, astım, bronşit gibi solunum yolları enfeksiyonu hastalıklarına iyi gelir. Yani kış aylarında yenebilecek bir meyve. Mükemmel bir meyve ancak hak ettiği değeri tam göremiyor. Eskiler bunun önemini biliyor gelip hemen alıyor. Yani faydasını bilen fiyatını sormadan alıyor. Doğal bir meyve. İlaç, gübre yok. Üretim için fidanlarını dikip aşılayan da var ama bizim buralarda genel olarak dağlarda kendiliğinden yetişiyor. Kilosu normalde 100 TL’den satılıyor ama ben herkes yiyebilsin diye 50 TL’den satıyorum" dedi.

Aydin Daglarindan Gelen Lezzet Besbiyik Meyvesi Tezgahlarda Yerini Aldi 215E7Fd8Fca249Cfb076E1Ff32137Cc2

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI