İzmir-Aydın-Denizli Demiryolu Hattı üzerinde hayata geçirilen AYBAN Projesi’nin ilk etabında İncirliova, Efeler ve Köşk ilçeleri arasında banliyö seferleri başladı. Hat üzerindeki toplam 8 durağın tamamlanmasının ardından bir süredir devam eden deneme sürüşleri başarıyla sonuçlandı ve yolcu taşımacılığı resmen başladı.

Whatsapp Image 2026 07 17 At 11.54.13

Seferlerin başlaması dolayısıyla Efeler’deki Aydın Tren Garı’nda açılış töreni düzenlendi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Whatsapp Image 2026 07 17 At 11.53.43

İNCİRLİOVA’DA DAVULLU ZURNALI KARŞILAMA

Açılışın ardından Efeler’den hareket ederek ilk seferini gerçekleştiren AYBAN, İncirliova Tren Garı’nda davul ve zurna eşliğinde karşılandı. Karşılama töreninde İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, ilk yolcular arasında yer alan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ile Başkan Çerçioğlu’na çiçek takdim etti.

Başkan Kaya, AYBAN’ın İncirliova ve Aydın için önemli bir ulaşım alternatifi olacağını belirterek, projenin ilçe ve bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

Whatsapp Image 2026 07 17 At 11.42.43

ZEYBEK GÖSTERİSİ İLGİ GÖRDÜ

Karşılama programının ardından zeybek gösterisi gerçekleştirildi. Gösteri sırasında halk arasında “Topuklu Efe” lakabıyla anılan Başkan Özlem Çerçioğlu’na kadın efe, oyunun tamamlanmasının ardından çiçek takdim etti.

Çiçeği kabul eden Başkan Çerçioğlu, “İşte efeler böyle olur” diyerek kadın efeyi tebrik etti. Daha sonra kadın efenin elini havaya kaldıran Çerçioğlu, birlikte vatandaşları selamladı.

Başkan Özel, Vali Varol’u ağırladı
Başkan Özel, Vali Varol’u ağırladı
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 07 17 At 11.53.25

Muhabir: EMRAH DİNÇER